Ražniči z vepřového masa
Ražniči z vepřového masa přiláká svou vůní nejednoho hladového strávníka. Příprava je snadná a ražniči vypadá na talíři opravdu krásně. Pokrm můžete směle podávat jako sváteční jídlo. Nejlepší přílohou jsou brambory nebo bramborové dukátky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 688 kJ / 403 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,63 g |
Tuky | 34,02 g |
Vláknina | 4,80 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 1,14 g |
Sůl | 2,75 g |
Sacharidy | 12,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso očistíme a nakrájíme na plátky a lehce naklepeme, pokud jsou plátky příliš silné.
Krok 2: Maso osolíme, opepříme a můžeme potřít hořčicí. Nakrájíme na kousky tak, aby se daly napichovat na jehlu.
Krok 3: Slaninu, klobásu a papriku nakrájíme na kousky o podobné velikosti jako maso. Cibuli rozkrojíme na čtvrtiny a rozebereme.
Krok 4: Troubu předehřejeme na 200 °C.
Krok 5: Střídavě vše napichujeme na jehly nebo špejle a skládáme do pekáčku vymazaného sádlem či olejem.
Krok 6: Ražniči podlijeme troškou vody, přiklopíme víkem a vložíme do předehřáté trouby. Teplotu stáhneme na 180 °C a pečeme doměkka asi 60 minut.
Krok 7: Ke konci pečení víko odklopíme a ražniči dopečeme dozlatova. V průběhu dopékání přeléváme výpekem.
Krok 8: Podáváme s bramborami a zeleninou.
Krok 9: Na talíři doplníme podle chuti hořčicí a najemno nakrájenou cibulí.
Zveřejněno 20. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ražniči z vepřového masa
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpp1
Moje poznámka
Ražniči z vepřového masa
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpp1
Nejnovější recepty
Kuřecí kůže plněná nádivkou
Přidáno před 2 hodinami
Jednohubky s vajíčkem, salámem a ředkvičkou
Přidáno před 3 hodinami
Jarní, levná vajíčková pomazánka
Přidáno před 3 hodinami
Hrášková polévka s lososem a slaninou
Přidáno před 3 hodinami
Pomalu pečené vepřové v mrkvi
Přidáno 12. 3. 2025 20:22
Zapečená brokolice
Přidáno 12. 3. 2025 16:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ořechový řez z jednoho vejce
Evakuace před 44 minutami
Vlašský salát retro (podle ČSN z roku 1976)
gatear před 2 hodinami
Mušle s kokosovým mlékem a čerstvým pepřem
Radek2112 před 3 hodinami
Kapustový prejt
Stepkavera před 3 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Sahula před 3 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
lendlova.j před 3 hodinami
Africké kuře
Tommyk před 4 hodinami
Pikantní špecle se slaninou a rajčaty
Lucie1001 před 4 hodinami
Vepřové nudličky podle Milana
agsk1 před 5 hodinami
Kuřecí "čína" se zelím
Horskadana před 6 hodinami
Tématické fráze:
raznici,
ražniči recept,
ražniči na špejli do trouby,
ražniči na špejli,
ražničí v troubě,
ražniči do trouby,
ražničí na jehle recept,
recept na ražniči,
recept ražniči,
ražničí recepty,
ražničí na špejli recept,
recepty ražniči,
ražničí na špejli recepty,
nejlepší ražniči,
ražniči v pekáči,
ražničí do pekáčku,
kuřecí ražničí,
ražničí na grilu,
recepty na raznici,
ražniči na pekáči
Suroviny:
plec vepřová,
slanina anglická vcelku,
cibule,
klobása,
hořčice,
paprika,
sůl,
pepř mletý,
sádlo,
hořčice,
cibule
Komentáře (14)