Pomazánka z pomalu pečeného bůčku
Pomazánky jsou nepostradatelnou součástí každé kuchyně. Připravte tuto pomazánku z pomalu pečeného bůčku s kořením a bílým vínem. Využít můžete pečení v klasické troubě nebo v pomalém hrnci. Uložit ji pak můžete ve sklenicích do lednice.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 243 kJ / 4 838 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 151,27 g |
| Tuky | 445,79 g |
| Vláknina | 8,61 g |
| Cholesterol | 595 mg |
| Sodík | 7,01 g |
| Sůl | 17,00 g |
| Sacharidy | 22,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bůček nakrájíme na kostky cca 5x5 cm. Vetřeme sůl a pepř. Dáme do pomalého hrnce nebo pekáčku. Přidáme bobkový list, tymián, nahrubo nakrájenou cibuli a česnek.
Krok 2: Podlijeme vínem, přidáme sádlo a pomalíme v hrnci na Low 8-9 hodin. V pekáčku dáme do trouby a pečeme přikryté na 120 °C cca 6 hodin. Maso musí být úplně měkké.
Krok 3: Když je maso hodně měkké, vytáhneme bobkový list. Maso rozmačkáme vidličkou, nebo mačkadlem na brambory. Ochutnáme a případně dochutíme solí nebo pepřem. Rozdělíme do uzavíratelných čistých sklenic a uložíme v lednici.
Zveřejněno 30. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomazánka z pomalu pečeného bůčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yQYK
Moje poznámka
Pomazánka z pomalu pečeného bůčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yQYK
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 8 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 11 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 14 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 3 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 3 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 3 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 3 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 4 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 5 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 5 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 5 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 6 hodinami
Suroviny:
bůček bez kosti,
sádlo,
víno bílé,
cibule,
česnek,
bobkový list,
sůl,
tymián,
pepř
Komentáře (2)