Kosmatice v banánovém těstíčku
Smažené kosmatice jsou pochoutkou už našich babiček. Ovšem zde je těsto na smažení vylepšeno přidáním banánu, který chuť smažených bezových květů ještě vylepšuje. Zkuste tuto kombinaci sami vyzkoušet.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 530 kJ / 366 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,50 g |
Tuky | 22,14 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 306 mg |
Sodík | 553 mg |
Sůl | 1,34 g |
Sacharidy | 26,94 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čerstvě nasbírané bezové květy opatrně otřepeme a tím odstraníme případný drobný hmyz.
Krok 2: Banán na talířku rozmačkáme vidličkou. Dáme ho do hlubší nádobky a přidáme ostatní suroviny. Ručním elektrickým šlehačem ušleháme středně husté těstíčko.
Krok 3: Květy uchopíme za stonky, namočíme do těstíčka a položíme do pánve s rozehřátým olejem. Pozvolna smažíme 3-4 minuty do zlatavé barvy.
Krok 4: Poté nůžkami odstřihneme stonky, pomocí obracečky květy otočíme a opět pozvolna smažíme 3-4 minuty.
Krok 5: Během smažení po chvilce vidličkou květ nadzvedneme a zkontrolujeme barvu. Sladké těstíčko se rádo na okrajích rychle zabarvuje.
Krok 6: Usmažené květy dáme na kuchyňskou papírovou utěrku odsát přebytečný tuk a poté můžeme servírovat.
Zveřejněno 12. 6. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kosmatice v banánovém těstíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2V3j
Moje poznámka
Kosmatice v banánovém těstíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2V3j
Nejnovější recepty
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno před 5 hodinami
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno před 7 hodinami
Brokolicový nákyp s mrkví a sýrem
Přidáno před 7 hodinami
Obalený květák z remosky
Přidáno před 7 hodinami
Sušenky z mandlové mouky
Přidáno před 12 hodinami
Bryndzové pirohy
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jarní salát s vajíčky a zálivkou
JaromiraVlasakova před 2 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Milahu před 2 hodinami
Zelí s medem
pajaheltuska před 3 hodinami
Krkovice pečená na hlávkovém zelí
Sahula před 4 hodinami
Netradiční dušené kysané zelí s přírodní krkovicí
Sahula před 4 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Suz4n před 5 hodinami
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Andyzvesnice před 5 hodinami
Netradiční cibulačka se žampiony
Andyzvesnice před 5 hodinami
Pikantní čočka
Karel849 před 5 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
JanaVoza před 7 hodinami
Suroviny:
banán,
vejce,
šťáva citronová,
mouka hladká,
kůra citronová,
smetana,
sůl,
olej,
citron,
kůra citronová
Komentáře (6)