Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chlebíček z bílků

Hodnocení receptu je 5,0 (37×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Handula

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Pokud vám zbylo pár bílků a přemýšlíte, jak je zužitkovat, doporučujeme vyzkoušet následující recept. Bílkový chlebíček je klasika, která nikdy neomrzí. Najdete v něm rozinky, kandované ovoce a chybět nesmí ani čokoládová poleva.

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 708 kJ /
1 842 kcal
Bílkoviny41,10 g
Tuky44,03 g
Vláknina5,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 610 mg
Sůl1,61 g
Sacharidy317,74 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve ušleháme tuhý sníh z bílků. Krok 2: Zašleháme do něj cukr, vmícháme mouku s práškem do pečiva, namočené rozinky, pokrájené kandované ovoce a nahrubo nastrouhanou nebo nasekanou čokoládu. Krok 3: Nakonec vmícháme po částech rozehřátý vychladlý tuk. Pozor, kdybychom jej přidali najednou, těsto by spadlo. Krok 4: Těsto vlijeme do vymazaného a vysypaného srnčího hřbetu. Krok 5: V mírně vyhřáté troubě upečeme. Krok 6: Vychladlý chlebíček vyklopíme a poléváme čokoládovou polevou.

TIP: Kandované ovoce jako součást svátečního pečiva

Zveřejněno 27. 11. 2009

Poznámka autora Handula

Z knížky: Pečeme na svatby a slavnostní příležitosti

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chlebíček z bílků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lxX1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chlebíček z bílků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lxX1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

Ráda ho připravuji, hlavně na Vánoce. Ta chuť je prostě dokonalá <3

Chlebicek je vyborny, je sladky.Kvuli vyvazeni jsem dala horkou cokoladu na polevu i do chlebicku. Super. Pekla jsem na 180 45 minut. Zkusila jsem spejli a byl hotovy.:-K

Jdu ho taky upéct, jen ho schovám, aby nezmizel, ještě před polevou, jako před dvěma týdny! :-O

moc nám chutnal.

Dnes jsem dělala podruhé a je opravdu moc dobrý!

:yes: dnes jsem nasla recept ...a mame uzasny kolac - ktery chutna vsem - i synum, kteri uznavaji jen babovku a strudel :-) - na stole ... dekuji !!!!

dávám na jeden bílek 2dkg cukru a mouky a 1dkg tuku ,jinak cokoliv, co mám oříšky,kand,ovoce atd.,plus napůl s kakaem,super!

Před skoro šesti lety jsem dala bodíka a až teprve nyní jsem se k receptu vrátila. Mohu potvrdit, že jsem bod dala zasloužené. Upotřebila jsem bilky a navíc jsme si pochutnali.

Včera jsem upekla ze zbylých bílků, je vynikající, všem moc chutná.:yes:

Letos přidávám fotku:-p

Také nám moc chutnal:yes::-p

dobrý chlebíček:-p:yes:dnes jsem pekla,nesu do práce kolegyňkám:-K
zítra snad přidám foto;-)
přidávám bodík:yes:

Ahoj, dlouho jsem zde nebyla a tak jsem překvapena jak se receptík ujal. Jsem ráda, že chutná. Tentokrát jsem jej nepekla, nebyly bílky ani na pusinky. tak zatím a ať se dílo daří!

V pátek jsem upekla a byl opravdu vynikající:yes:

už se peče, pak dám taky fotku když to stihnu:yes::-)) je jednoduchý a zatím všechno super:-K dala jsem rozinky a mandle, co zbylo po vánočním pečení, kandované už nemám, to padlo na marokánky:-p

naprosto dokonalý:-p:-p zbyly mi bílky, tak jsem upekla, dala jsem kandované ovoce a celozrnnou mouku;-) strašně moc dobrý a jak se po něm zaprášilo, musela jsem neustále ujídat:-)):yes::yes:

právě procházím receptíky mám zbylé bílky (pekla jsem cukroví),tak tento vypadá skvěle upečuuuuuu.:-)

Je moc dobrý:-p:yes:

Mirčo s tvou fotkou to vypadá super:yes::yes:

Handulo, takže, nezávisle na tomto receptu dělám každý rok z mého sešitu tento chlebíček vždy kolem Mikuláše, protože se mi nasbírá kupa bílků, jak asi všichni známe při Vánočním pečení;-). Tak jsem chtěla zadat recept a ejhle!!:-D je tady téměř totožný, tak ti přidám aspoň fotky;-) Zajímavé je, že vloni , jak už zde píšu mi nezbyly bílky!:-O přitom i vloni jsem ho dělala:-D

Ahoj děvčata, tak jsem zde nějakou dobu nebyla - pořád někde jinde a u počítače jen chvilečku, ale těch změn. Jsem ráda, že se daří a receptík přišel k chuti. U nás nejlépe chutná jen s čokoládou, rozinkami a oříšky. Kandované ovoce nemusíme, ale napsala jsem to tak, jak bylo uvedeno. Zeťák si navrch dává ještě šlehačku. Tu totiž miluje. Děkuji za přiložené foto. Je to přesně takové jak má být. Tak zatím.

Janatko:-)koukám,že naše rodinky rády podobné,ba co dím,stejné dobroty:-p;-).Já mám formy dvě a jen z té kulaté mi jdou chlebíčky vyklopit,z té hranaté vůbec nikdy;-(.Jo a máš ho taky moc pěkný:-p - ta Margotka mě vůbec nenapadla(to bych si u manži šplhla:-8:-D),tak příště a díky za tip;-).

mirca75.no nemám to krásné:-/ na řezu jako ty,ale myslím ,že to vůbec nevadí.Hani:je vynikající a krásně nadýchaný.Nastrouhala jsem do těsta půl kokosové margot čokolády.Odpoledne se vše snědlo.

Handula:-)dovolila jsem si přidat pár foteček a k tomu samozřejmě i boďku:-).Jelikož se mi sešlo docela dost bílků a tento receptík byl bez fotečky,tak jsem se rozhodla,že ho vyzkouším;-).Základ jsem dělala jen s čokoládou(pro manžela) a do poloviny formy jsem před pečením přidala brusinky,mandl.lupínky a rozinky:-p.A část těsta(asi 60g)jsem nahradila mletými mandlemi.Jen prášku do pečiva jsem dala špetku,jelikož mi přišel do bílkové hmoty zbytečný.Chlebíček je krásně nadýchaný a jemný:-p.Děkuju za dobrotu:-).

Mám radost, že jsem vám kápla trošku do noty. Tak ať se dílko daří:-*

Určitě vyzkouším :-p:yes: Pipre, ale 4.bod dávám já :-D;-)

Už nějakou zásobu bílků mám, udělám:yes:+4.

Já také zatím žádné nemám. Ale jen než začnu péct a to bude už brzy. Pak jich bude víc než dost. A co je výborné, dá se to dělat i do zásoby. Zabalím do alobalu a dám do mražáku. Když je chuť, rychle rozmrzne.

No jo, když mi žádné nezbývají:-/:yes:;-)

Krasne vyuziti zbylych bilku pri vanocnim peceni.:yes:1:yes:

Tématické fráze:
chlebíček z bílků, pečivo z bílků, pečení z bílků, bílkový chlebíček, recepty z bílků, recepty- pečení z bílků, bilkove chlebicky, těsto z bílků, biskupský chlebíček z bílků, peceme z bilku, z bílků, bilkovy chlebicek margot, peceni s bilku, recept z bilku, vánocní pečivo z bílku, bílkové těsto, bílkové pečivo, bílkový chlebíček recept, co z bílků, bílkové pečení

Suroviny:
tuk hera, bílek, cukr moučkový, mouka polohrubá, prášek do pečiva, rozinky, ovoce kandované, čokoláda na vaření, poleva čokoládová

Přidat fotografie receptu