Černé řezy s vanilkovým krémem a šlehačkou
Oblíba hrnkových receptů je bezpochybně v jejich jednoduché přípravě. To ale neznamená, že moučník nelze skvěle vymazlit krémem a zdobením. Přesně jako v tomto receptu. Pokud se vám při pohledu na fotku sbíhají sliny, tak směle do přípravy.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 714 kJ / 3 995 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,83 g |
Tuky | 152,33 g |
Vláknina | 27,75 g |
Cholesterol | 144 mg |
Sodík | 693 mg |
Sůl | 2,36 g |
Sacharidy | 574,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C. Hluboký plech 32x23 cm vyložíme papírem na pečení.
Do mísy dáme všechny sypké suroviny a dobře promícháme. Přilijeme všechny tekuté suroviny a opět dobře promícháme. Vlijeme do připraveného plechu, urovnáme a dáme do předehřáté trouby. Krok 2: Jakmile těsto nabude (vyskočí) snížíme teplotu na 170 °C (nevyboulí se uprostřed) a dopečeme ještě cca 20 minut. Zkusíme špejlí a když se těsto nelepí je upečené. Vyjmeme z trouby a necháme na mřížce zcela vychladnout. Krok 3: Ve šlehací míse vyšleháme na stupeň 3 do zhoustnutí tvaroh a smetanu ke šlehání. Do tvarohové směsi přidáme vanilmix a zašleháme na stupeň 1. Necháme odstát cca 10 minut a poté natřeme na vychladlý korpus a uhladíme. Naznačíme nebo rovnou nakrájíme řezy. Krok 4: V čisté šlehací míse vyšleháme 33 % smetanu na stupeň 3 do zhoustnutí. Poté přidáme Pikao z tuby (cca 1 lžíci) a došleháme dotuha. Přendáme do zdobícího sáčku a nastříkáme na řezy. Můžeme dozdobit kousky čokolády nebo drobným ovocem. Před podáváním necháme vychladit.
Do mísy dáme všechny sypké suroviny a dobře promícháme. Přilijeme všechny tekuté suroviny a opět dobře promícháme. Vlijeme do připraveného plechu, urovnáme a dáme do předehřáté trouby. Krok 2: Jakmile těsto nabude (vyskočí) snížíme teplotu na 170 °C (nevyboulí se uprostřed) a dopečeme ještě cca 20 minut. Zkusíme špejlí a když se těsto nelepí je upečené. Vyjmeme z trouby a necháme na mřížce zcela vychladnout. Krok 3: Ve šlehací míse vyšleháme na stupeň 3 do zhoustnutí tvaroh a smetanu ke šlehání. Do tvarohové směsi přidáme vanilmix a zašleháme na stupeň 1. Necháme odstát cca 10 minut a poté natřeme na vychladlý korpus a uhladíme. Naznačíme nebo rovnou nakrájíme řezy. Krok 4: V čisté šlehací míse vyšleháme 33 % smetanu na stupeň 3 do zhoustnutí. Poté přidáme Pikao z tuby (cca 1 lžíci) a došleháme dotuha. Přendáme do zdobícího sáčku a nastříkáme na řezy. Můžeme dozdobit kousky čokolády nebo drobným ovocem. Před podáváním necháme vychladit.
Zveřejněno 16. 7. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Černé řezy s vanilkovým krémem a šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYZ9Q
Moje poznámka
Černé řezy s vanilkovým krémem a šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYZ9Q
Nejnovější recepty
Vajíčková pomazánka s pažitkou
Přidáno před 8 hodinami
Vajíčková pomazánka s petrželkou a okurkou
Přidáno před 8 hodinami
Vajíčková pomazánka s hráškem
Přidáno před 8 hodinami
Pečená jehněčí kýta
Přidáno před 13 hodinami
Velikonoční koláč
Přidáno před 15 hodinami
Velikonoční sekaná
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hovězí maso na špeku a kořenové zelenině
Popelkaa před 16 minutami
Housky - zajíčci
TAkova před 1 hodinou
Tvarohové řezy - hrnečkové
AndreaAbb před 2 hodinami
Jidáše, jidášky…
stefi.f47 před 9 hodinami
Škubánky s mákem a škubánkové smaženky
Tereziena před 10 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Noe_tvori před 10 hodinami
Tvarohové noky
Lencadlo před 10 hodinami
Cibulová pomazánka s nivou
Michaela-w před 10 hodinami
Babiččiny kynuté buchty
klarakucakova před 10 hodinami
Velikonoční beránek
Iveta_Brabcova před 11 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
prášek do pečiva,
kakao,
cukr krupice,
sůl,
voda,
olej,
esence vanilková,
ocet,
tvaroh,
smetana,
smetana,
pikao
Komentáře (10)