Batáty a lilek na grilu
Batáty neboli sladké brambory se řadí k nejstarším potravinám, pěstovaly se zde o 100 let dříve než brambory. Batáty obsahují vysoké množství vitamínu A a vlákniny dokonce 5x více než banány. Většinou se grilují nebo pečou, ale také jsou z nich dobré hranolky nebo chipsy.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 950 kJ / 466 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,14 g |
Tuky | 23,18 g |
Vláknina | 2,38 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 9 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 62,63 g |
Postup přípravy
Do zbylé směsi přidáme balzamiko Krok 3: Potřený batát položíme slupkou dolů a rozložíme ho po obvodu grilu. Grilujeme při mírné teplotě asi 40 minut. Krok 4: Nakrájíme lilek a potřeme zbylou směsí s balsamikem. Uložíme ho na střed grilu a grilujeme. Krok 5: Před koncem grilování potřeme batáty medem a grilujeme ještě 10 minut. Krok 6: Hotové batáty pokapeme citronovou šťávou a posypeme nasekanou petrželkou. Krok 7: Můžeme podávat samotné nebo jako přílohu k masu.
Zveřejněno 17. 7. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Batáty a lilek na grilu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4x6W7
Moje poznámka
Batáty a lilek na grilu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4x6W7
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Těstovinový salát s lososem a olivami
Přidáno před 13 hodinami
Bábovičky z dětské krupičky
Přidáno před 13 hodinami
Koláč s květákem a šunkou
Přidáno před 13 hodinami
Placičky ze salátu s vejcem
Přidáno před 14 hodinami
Jarní bramborový salát s ředkvičkami a koprem
Přidáno před 16 hodinami
Polský mazurek
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Měkké perníčky hned k jídlu
Romario před 1 hodinou
Jablkovo tvarohový řez
malami před 1 hodinou
Tvarohová pomazánka se šunkou a vejci
adelaku před 11 hodinami
Štavnatá medium well panenka na česneku s bylinkami
ReceptyOdTondy před 11 hodinami
Hovězí po burgundsku - Boeuf Bourguignonne podle Julii Child
Zuzkamo před 12 hodinami
Čočková polévka z červené čočky trochu jinak
Bubik001 před 13 hodinami
Jablkový perník
vera64 před 13 hodinami
Nakládané ředkvičky
Capri1412 před 13 hodinami
Pečené vepřové koleno
Kveta58 před 13 hodinami
Rychlá buchta s tvarohem a povidly - chuť jako hanácké koláče
VeraPra před 13 hodinami
Suroviny:
batáty,
lilek,
olej,
chilli paprika čerstvá,
paprika sušená uzená,
česnek sušený,
sůl,
pepř mletý,
med,
balsamico,
šťáva citronová,
petržel
Komentáře (3)