Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí přírodní plátek

Hodnocení receptu je 4,8 (51×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Kuřecí přírodní plátek nemusí být pouze fádní kus masa dušeného na páře. Stačí si dát trochu práce s vhodným ochucením a přípravou, a rodině naservírujeme výborný a zdravý oběd, který jistě bude náležitě oceněn.

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 633 kJ /
1 107 kcal
Bílkoviny245,63 g
Tuky10,67 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 578 mg
Sodík 583 mg
Sůl1,47 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsa nakrájíme na slabší plátky, které osolíme, opepříme, posypeme kořením a obalíme v hladké mouce. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Krok 2: V pekáči na oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli, z masa oklepeme přebytečnou mouku a plátky z obou stran zprudka opečeme (cca 1 minutu). Krok 3: Přidáme rozmarýn a podlijeme vodou do poloviny výšky masa. Krok 4: Pekáček přiklopíme víkem, vložíme do trouby rozpálené na 200 °C a pečeme asi 20 minut. V polovině pečení víko odklopíme a maso dopečeme dozlatova. Krok 5: Průběžně podléváme, aby se vytvořila hustší omáčka a kontrolujeme, aby se maso nepřichytávalo ke dnu pekáče.

TIP: Rozmarýn v naší kuchyni

Zveřejněno 28. 8. 2015

Poznámka autorky 1974andrea

Výborné je taky do pekáče přihodit pár nakrájených rajčat, cuketu a papriky nebo třeba sušené houby. :-)

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí přírodní plátek

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kPAr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí přírodní plátek

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kPAr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Bomber: Super, děkuji :-K

Místo rozmarýnu jsem použil trochu sušené bazalky, a perfektní!

tara23: Moc děkuji za opakovanou realizaci. Jsem ráda, že recept zdomácněl :-K

Dnes jsem potřebovala rychlý, ale výborný oběd. Tak jsem zase po necelém roce sáhla po receptu od Andrei. A znovu opakuji skvělá bašta:-):-K.
Fotečku už jsem sem dala vloni :-)

hannulik: Děkuji :-K

Tento recept mě zaujal, je jednoduchý a moc dobrý, super!

tara23: Díky za zprávu a foto, mám radost, že si děti pochutnaly. To je největší odměna :-K

Dnes jsem vařila pro děti k obědu a musím říct, že jim moc chutnalo.
Přidala jsem kapii. Dovolila jsem si přidat fotečku

MamkaTerka: Díky za fotku aj sem ráda, že chutnalo :-K

Mňami mňami mňam. :-D:-8

:-)<3:yes::yes: Pěkný recept a krásné foto :-K

Pochutnali jsme si, děkuji. :)

Renata L: Renato, je to tak, rychlovka, která se vždycky hodí. Díky za fotku :-K

Výborná rychlovka, která nikdy nezklame:yes:

hazel: Díky moc, posílám pozdra do Kanady :-K

Načíst další komentáře (10)

Tématické fráze:
prirodni kureci platek, kuřecí plátky, přírodní kuřecí plátek se šťávou, kuřecí plátek, kuřecí plátek s ryzi, kuřecí plátky s rýží, přírodní kuřecí plátek s rýží, přírodní kuřecí plátky, kureci prsa prirodni, kuřecí přírodní plátek, kuřecí plátky v troubě, přírodní kuřecí prsa, přírodní kuřecí kuřecí prsa, recept na přírodní kuřecí maso, kuřecí plátek na přírodně, kureci plátky recept, přírodní plátek, kuřecí plátek přírodní, přírodní kuřecí řízek, přírodní kuřecí

Suroviny:
prsa kuřecí, cibule, koření na kuřecí maso, rozmarýn čerstvý, mouka hladká, pepř mletý, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu