Suroviny pro 26 kusů
26kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 619 kJ / 4 689 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 114,75 g |
| Tuky | 223,75 g |
| Vláknina | 28,68 g |
| Cholesterol | 692 mg |
| Sodík | 631 mg |
| Sůl | 1,51 g |
| Sacharidy | 539,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Nejlépe to půjde v domácí pekárně, kde do nádoby jako první dáme vlažné mléko, rozpuštěný, ale vlahý tuk, žloutek, pak prosátou mouku smíchanou se solí, cukr, vanilkový cukr a nahoru rozdrobíme droždí. Zvolíme program Těsto.
Krok 2: Po ukončení programu těsto vyjmeme na lehce pomoučený vál a rozdělíme na poloviny. Každou polovinu těsta vyválíme do obdélníkového tvaru o rozměrech zhruba 40x26 cm.
Krok 3: Vyválené těsto posypeme nahrubo nasekanými ořechy a ještě lehce přejedeme válečkem, abychom ořechy do těsta mírně zatlačili. Srolujeme do rolády a pilkovým nožem nakrájíme zhruba 2,5-3 cm hrubá kolečka.
Krok 4: Uložíme je na plech s teflonovou fólií nebo papírem na pečení. Překryjeme utěrkou a necháme vykynout.
Krok 5: Po vykynutí, těsně před vložením do trouby, povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme granulovaným cukrem.
Krok 6: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 16-18 minut při teplotě 190 °C. Tento čas je pouze orientační, pečeme do mírně zlatavé barvy.
Krok 7: Po upečení necháme šneky vychladnout na kovové mřížce.
Zveřejněno 1. 10. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté ořechové šneky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MYrQ
Moje poznámka
Kynuté ořechové šneky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MYrQ
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 22 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 23 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 23 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 3 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 3 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 3 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 3 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 4 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 5 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 5 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 6 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 7 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
mléko,
máslo,
žloutek,
droždí čerstvé,
ořechy vlašské,
vejce,
cukr
Komentáře (5)