Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Letní palačinky z cukety a tvarohu

Hodnocení receptu je 4,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min Bez doby odležení

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava, Bez doby odležení)

V období cuketové sklizně nám přicházejí vhod všechny nápady, jak cukety využít. Využít se dá i za syrova, oblíbenější je u nás ale tepelná úprava. Tyto nadýchané tvarohové palačinky vás o tom přesvědčí.

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 756 kJ /
898 kcal
Bílkoviny39,80 g
Tuky42,86 g
Vláknina6,60 g
Cholesterol 299 mg
Sodík 608 mg
Sůl1,41 g
Sacharidy85,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omytou cuketu nastrouháme najemno. Krok 2: Smícháme s tvarohem a vejcem. Přidáme cuketu, sůl, cukr, skořici, olej a kůru. Metličkou mícháme a přidáváme minerálku a mouku. Vše postupně, až vznikne lité těstíčko. Krok 3: Těstíčko necháme půl hodiny odležet. Pokud ještě zřídne, přidáme mouku. Krok 4: Vymastíme pánev na palačinky a nalijeme těsto. Tím, že tam je cuketa, nejde úplně rozlít po pánvi, proto ho lehce rozetřeme. Krok 5: Smažíme opravdu pozvolna z obou stran dozlatova. Krok 6: Palačinky mažeme oblíbenou marmeládou, nebo tvarohem. Tím, že tam je cuketa a tvaroh, jsou opravdu nadýchané.

TIP: Čím naplnit palačinky nasladko - rady a tipy

Zveřejněno 6. 8. 2023

Poznámka autorky mika59

Dělala jsem ze žluté cukety, minerálky bude možná více, záleží na cuketě i mouce. Těstíčko musí být malinko hustší, než normálně. Ale to poznáte po první palačince.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRYgP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRYgP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Nevím co jsem udělala špatně, asi neokapala cuketu, každopádně se trhalo těsto, palačinky nesly udělat, zkoušela jsem i lívanečky a taky ne ;(

janatka: Děkuji za vyzkoušení a důvěru. Potěšilo mě to:-K:-K

Tak já mám doma jen zelené cukety. Musela jsem vyzkoušet a tedy mohu s čistým svědomím říct, že to je to dost žravé.:-Q:-Q. Krásně se pracuje s těstem. Cuketu jsem po nastrouhání nechala půl hoďky na sítku okapat. Poté jsem už vše přidala podle receptu. Jsou nadýchané, křehké a s jahodovým džemem :yes::yes::yes:. Jinak jsem ještě plnila ochuceným tvarohem ( dala ovoce ze zahrady ).<3

Marie Svarcova: Děkuji Maruško:-K:-K

:-)<3:yes::yes: vypadají úžasně, ta žlutá ani není v těstě poznat ;-) další moc pěkný recept i foto :-K

Suroviny:
tvaroh plnotučný, cuketa, vejce, olej, mouka hladká, voda minerální, cukr, sůl, skořice, citron

Přidat fotografie receptu