Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezinková marmeláda s jablky

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 30 min

70 min (40 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Marmeládu lze připravit z jednoho druhu ovoce nebo z různých kombinací, třeba i netradičních. Tento recept je na marmeládu ze základu z bobulek bezinek, které skvěle doplňují jablíčka. Kyselost pak přidá citron.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 338 kJ /
3 905 kcal
Bílkoviny22,92 g
Tuky15,52 g
Vláknina113,88 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 52 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy861,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bobule bezinek opláchneme a dáme do hrnce, přidáme 100 g cukru a uvaříme. Jakmile bobulky pustí šťávu, vše propasírujeme. Krok 2: Jablka oloupeme a zbavíme jadřince, rozmixujeme a přidáme do šťávy. Dále přidáme šťávu ze dvou citronů. Celkem potřebujeme na jednu dávku 1 kg této směsi, pokud je málo, přidáme ještě jablka. Krok 3: Vsypeme želírovací cukr, promícháme a za stálého míchání přivedeme k varu (během vaření sbíráme pěnu). Vaříme nejméně 7 minut od počátku varu. Krok 4: Na talířek dáme trošku marmelády a zkontrolujeme, zda dobře želíruje. Pokud želíruje málo, přidáme ještě lžičku kyseliny citronové. Krok 5: Horkou marmeládou naplníme umyté a čisté sklenice, otřeme hrdlo a ihned uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a po 5 minutách obrátíme zpět.

TIP: Jak poznat správně uvařený džem nebo marmeládu. Jednoduché želírovací zkoušky nám pomohou uvařit džem ve správné hustotě

Zveřejněno 8. 8. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezinková marmeláda s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2QxX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezinková marmeláda s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2QxX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Marie Svarcova: Já mám štěstí, že máme bezinky rovnou za barákem a roste je jich u nás všude plno, tak mi za barák na ně nikdo nechodí. :-K

:-)<3:yes::yes: recept se mi moc líbí, škoda, že široko-daleko nikde nejsou bezinky (všecho je tady vykácené) zkusila bych ráda - dík za recept :-K

Suroviny:
bez černý, jablko, citron, cukr krupice, cukr želírovací

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu