Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 173 kJ / 1 953 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 201,08 g |
Tuky | 91,37 g |
Vláknina | 7,20 g |
Cholesterol | 1,02 g |
Sodík | 442 mg |
Sůl | 1,10 g |
Sacharidy | 79,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předvařené dršťky zalijeme vodou a povaříme asi půl hodiny. Poté dršťky nakrájíme na nudličky (vodu po vaření nevyléváme).
Krok 2: Na sádle osmažíme cibuli skoro dozlatova, zaprášíme moukou a za stálého míchání doděláme, až mouka zpění a zbělá.
Jíšku zalijeme vývarem z drštěk, rozmícháme a provaříme. Krok 3: Přidáme pokrájené dršťky. Dochutíme solí, pepřem, česnekem a majoránkou.
Jíšku zalijeme vývarem z drštěk, rozmícháme a provaříme. Krok 3: Přidáme pokrájené dršťky. Dochutíme solí, pepřem, česnekem a majoránkou.
Zveřejněno 17. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dršťky zadělávané
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9RX4
Moje poznámka
Dršťky zadělávané
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9RX4
Nejnovější recepty
Jehněčí válečky pečené v kapustě
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí kůže plněná nádivkou
Přidáno před 11 hodinami
Jednohubky s vajíčkem, salámem a ředkvičkou
Přidáno před 11 hodinami
Jarní, levná vajíčková pomazánka
Přidáno před 11 hodinami
Hrášková polévka s lososem a slaninou
Přidáno před 11 hodinami
Pomalu pečené vepřové v mrkvi
Přidáno 12. 3. 2025 20:22
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Makový (ořechový) závin od Lidušky
tiborbarsony před 37 minutami
Andělsky nadýchaný perník
Eranis před 42 minutami
Celerovo - sýrové placičky
Kucharice před 49 minutami
Kotletky z krkovice na zelenině v balkánském stylu
Sahula před 7 hodinami
Ořechový řez z jednoho vejce
Evakuace před 9 hodinami
Vlašský salát retro (podle ČSN z roku 1976)
gatear před 11 hodinami
Mušle s kokosovým mlékem a čerstvým pepřem
Radek2112 před 11 hodinami
Kapustový prejt
Stepkavera před 12 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Sahula před 12 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
lendlova.j před 12 hodinami
Suroviny:
dršťky,
voda,
sádlo,
cibule,
mouka hladká,
sůl,
pepř,
česnek,
majoránka,
paprika sušená sladká
Komentáře (4)