Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninové indické kari

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Přineste do své kuchyně vůni a chutě Indie s tímto lahodným zeleninovým kari. Tento recept je plný barevné zeleniny, aromatických koření a krémového kokosového mléka, které společně vytvářejí bohatou chuť.

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 095 kJ /
2 174 kcal
Bílkoviny62,81 g
Tuky43,02 g
Vláknina246,81 g
Cholesterol 78 mg
Sodík 615 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy261,39 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu můžeme zvolit jinou nebo přidat např. lilek nebo dýni, ale květák je základ. Koření dáme podle chuti, uvedené množství je orientační. Zeleninu očistíme, cibulku, česnek, zázvor a chilli papričky nasekáme najemno. Květák a brokolici rozebereme na malé růžičky, cuketu nakrájíme na hranolky. Krok 2: Do woku nebo hluboké rozehřáté pánve dáme přepuštěné máslo, orestujeme cibulku a necháme rozvonět zázvor, česnek a chilli. Přidáme ostatní koření, květák a promícháme. Podléváme dle potřeby vývarem a pár minut dusíme, pak přidáme brokolici, cuketu a rajčátka i s pyré (pokud dáme čerstvá cherry, přidáme protlak a špetku cukru). Krok 3: Zalijeme kokosovým mlékem, cca polovinou plechovky (druhou polovinu můžeme v zipsáčku zmrazit). Přivedeme k mírnému varu a jen pár minut povaříme, aby zelenina zůstala na skus. Vyjmeme skořici. Nakonec zahustíme 1 lžičkou škrobu rozmíchaném ve lžíci vody a odstavíme. Dle chuti přisolíme a podáváme s rýží, lístky koriandru a nasekanou zelenou natí cibulky, petrželky, případně ještě s chilli papričkou.

TIP: Indické zeleninové karí - rady a tipy

Zveřejněno 13. 7. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninové indické kari

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nL8l

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninové indické kari

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nL8l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

lecho: :-) moc děkuji a přeji krásný den :-K

Moc dobré, foto jsem přiložila. Zeleninu dávám podle toho, co dům dá. <3

Eja57: :-) jasně, já to chápu, díky za opravu a přeji hezký den :-K

Marie Svarcova: Maruško, omlouvám se, ale v bodu 3. ten škrob uvedený máš, a když je v postupu měl by být uveden i v surovinách:-*

Eja57: Děkuji za komentář, já to většinou nezahuš´tuji tak jsem ani ten škrob nenapsala - díky, omlouvám se nebyla jsem doma :-KHezký večer

Dovolila jsem si připsat do surovin škrob a do postupu, že tu celou skořici vyjmeme. :-K
Ale dala bych si, mňam.

Suroviny:
květák, brokolice, cuketa, rajče cherry, mléko kokosové, ghee, cibule šalotka, česnek, chilli paprika čerstvá, zázvor čerstvý, kurkuma, koření kari, koriandr sušený, římský kmín mletý, skořice celá, pepř mletý, sůl, vývar zeleninový, škrob

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu