Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečenáče

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Objevte tradiční chuť pečenáčů, které spojují křehké obalované rybí filety s pikantním nálevem plným koření. Tento klasický český pokrm je po odležení ideální jako předkrm nebo lehký hlavní chod.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 531 kJ /
366 kcal
Bílkoviny75,00 g
Tuky2,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 250 mg
Sodík 4,03 g
Sůl10,00 g
Sacharidy12,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z ryb odstraníme páteř, ale kůži necháme. Mírně osolíme a obalíme v trojobalu a usmažíme, jako řízky. Krok 2: Do vyšších sklenic si dáme vše, co je třeba do nálevu, mimo octu. Krok 3: Ryby naskládáme nastojato, zalejeme octem, dolejeme vodu až do vrchu a zavíčkujeme. Krok 4: Sterilujeme, ale opravdu jen na chycení víčka, pokud můžeme, tak horkým vzduchem. Krok 5: Konzumujeme tak po 3 dnech, ale i později, pokud vydržíme.

TIP: Co s rybími řízky - rady a tipy

Zveřejněno 31. 8. 2009

Poznámka autorky JanaDorazinova

Možná to jde i bez sterilizace, pro mne to je dnes premiéra, tak nevím. Recept je opět můj. Pečenáče miluji a tak jsem si řekla, že se snad na tom nedá nic pokazit. Uvidíme.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečenáče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OyxQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečenáče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OyxQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Ivana Ch: Ještě jste neměla čas? :-D

Zastávám se také jen mouky s kořením. A nemusí se sterilovat. Zatím je v pokusech zalití horkým nálevem,zaškubnutí a postavení na víčko do schlazení.

marki87: mi na tom chutná právě ta strouhanka nejvíc, ale proč ne? Vyzkouším taky;-) jen v mouce

No nevím, příště to asi zkusím jen na přírodno v mouce, jak píše Angel 666. Manžel je taky rybář, ryby milujem, i ty na kyselo... Ale ta strouhanka na tom nechutná nám ani rodičům :-p

Pepa: musím odpovědět stejně, jako špagetka:-D, ale měly by opravdu vydržet půl roku;-)

Pepa:u nás velmi krátce, neb muž je miluje. Ale podle mě i 6 měsíců. Ovšem já to nikdy tak dlouho nezkoušela, u nás do 14 dnů mizej ;-);-)

Zajímalo by mě jak dlouho vydrží pečenáče když jsou sterilované

Ivana Ch určitě dej!!! Já jsem to dělala poprvé v životě, ale i tak byly dobré;-)

Až budu mít čas dam sem recept na moje pečenáče. Dělám je ze sleďů, vždycky ze tří kil, steriluje je. Nálev dělám s kořenovou zeleninou a hlavně bílým vínem. Receptů už jsem rozdala mraky a zatím je všichni chválili.

Až budu mít čas dam sem recept na moje pečenáče. Dělám je ze sleďů, vždycky ze tří kil, steriluje je. Nálev dělám s kořenovou zeleninou a hlavně bílým vínem. Receptů už jsem rozdala mraky a zatím je všichni chválili.

magdalenko, já jsem to taky jen tak prubla od oka a výsledek nadchnul:-D:-)), tak jsem fakt ráda, že chutnalo!;-)

Janička!
Dnes som otvorila na raňajky pohár s pečenáčmi. Robila som pred týždňom a iba s obrovským zaprením som poháre v chladničke okukávala. Bola to moja premiéra, ešte som nič také nerobila, ale ani nejedla (iba videla v Lidli). A nesterilizovala som - ako radí angel. Ďakujem ti za recept, pretože som nerobila poslednýkrát! +

Pavli, tak to mám fakt radost, já mám ještě jednu flašku, ještě jsem nezkoušela, já nesmím:-(;-(, ale jsem ráda, že chutnaly:-p, byl to takový spíš experiment;-)

tak musím dneska komentovat. Měla jsem u mě doma jednu těhuli, jakmile jsem ji naložila tyhle pečenáče, prý se ji v momentě zlepšila o 100% nálada!:-D a taky jednu, co to v životě nejedla a moc si to pochvalovala :yes: takže!! výýýýýýýýýýbornéééééééé :yes:

Janko a zkus to podle Angel, já jsem to prubla naprosto podle sebe, za výsledek neručím a Angel už má zkušenosti:-))

Načíst další komentáře (11)

Tématické fráze:
nálev na pečenáče, domácí pečenáče, pečenáče z cejna, recept na rybí pečenáče, pečenáč, pečenáče z cejnů, rybí pečenáče, recept na domaci pecenace, pečenáče nálev, ryby pecenace, pecenace z kapra, domácí pečenáče z kapra, pečenáče recept z cejna, domácí pečenáče recept, nálev na pečenáče z ryb, pečenáče ze sleďů, domácí rybí pečenáče, co je pečenáč, co jsou pečenáče, pečenáč recept

Suroviny:
hejk, strouhanka, vejce, mouka hladká, sůl, olej, pepř, koření nové koření, cukr, sůl, ocet, bobkový list

Přidat fotografie receptu