Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mexické těstoviny z jednoho hrnce s masem nebo bez

Pokrm na způsob chilli con carne, dušený kořeněný pikantní. Místo mletého masa je zde maso kuřecí, mexický vliv však toto jídlo nezapře. Jídlo je dost syté a husté, proto se nepodává s dalšími přílohami.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 298 kJ /
1 505 kcal
Bílkoviny122,39 g
Tuky22,11 g
Vláknina154,51 g
Cholesterol 110 mg
Sodík 193 mg
Sůl0,38 g
Sacharidy128,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pokud budeme dělat verzi s masem začneme tím, že na oleji zpěníme nasekanou cibuli a restujeme maso dokud nezbělá. Při bezmasé verzi maso vynecháme. Přidáme nasekaný česnek, rajčátka na poloviny. Vmícháme rajčatovou pastu, jalapeňos a krátce orestujeme. Krok 2: Přidáme suché, drobné těstoviny, zalijeme vřelým vývarem, přivedeme k varu a na sníženém stupni tepla dusíme pod poklicí cca 10-15 min (podle druhu těstovin). Krok 3: Poté přidáme scezené a propláchnuté fazole i kukuřici a dusíme do změknutí těstovin ještě pár minut. Dochutíme solí, posypeme nasekanou cibulovou natí nebo petrželkou a podáváme.

TIP: Jak dusit zeleninu - jednoduchý postup

Zveřejněno 11. 9. 2023

Poznámka autorky Marie Svarcova

Inspirace : iRecept.cz upraveno dle potřeby a chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1w6l0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1w6l0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Moanka: :-) děkuji za komentář - myslím, že je běžně v řetězcích hypermarkétů nebo na stáncích s kořením - patří hlavně do sortimentu na grilování, složení : je speciální barevná, lehce pikantní směs bylinek a mořské soli. Obsahuje především sušené chilli, papriku, rozmarýn, česnek a cibuli - lze namíchat dle chuti doma . Hezký zbytek večera :-K

Dobrý večer. Myslíte, že to koření “Pikant Mexiko” seženu? A pokud ne, lze jej něčím nahradit? 🤔 Recept se mi moc líbí. 😊😋

Jaromira18: <3Děkuji za komentář a přeji hezký den :-K

:yes:Musí to být vynikající.:-K:-K

Suroviny:
prsa kuřecí, olej, sůl, pepř mletý, koření pikant, cibule, česnek, mrkev, rajče cherry, pasta rajčatová, těstoviny, vývar masový, petrželka, paprička jalapeňos, fazole červené sterilované, kukuřice cukrová, cibulka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu