Kynuté cuketové knedlíky
Cuketa je v kuchyni neuvěřitelně variabilní, a vzhledem k tomu, že ji s úspěchem vypěstuje i zahradník začátečník a to v množství větším než malém, stala se tahle zelenina hitem našich zahrádek. A tak došlo k tomu, že skončila i v knedlíku.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 112 kJ / 1 939 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,03 g |
Tuky | 14,04 g |
Vláknina | 22,00 g |
Cholesterol | 264 mg |
Sodík | 143 mg |
Sůl | 0,29 g |
Sacharidy | 379,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cuketu nakrájíme na kousky a dáme do mixeru. Promixujeme a přidáme vejce a sůl. Rozmixujeme najemno.
Krok 2: Do mísy dáme mouku, droždí a cukr. Přidáme cuketu a smícháme. Bude to husté, ale cuketa pustí ještě vodu.
Krok 3: Po deseti minutách opět promícháme. Pokud to bude husté přidávejte mléko postupně. Těsto musí být jako na klasické knedlíky.
Krok 4: Může být trochu hustší, při kynutí malinko zřídne. Necháme hodinu kynout. Pak už promísíme na podsypaném vále a zpracujeme dva knedlíky. Přikryjeme je utěrkou a necháme 10 minut kynout.
Krok 5: Můžeme vařit ve vodě 25 minut, v polovině obrátíme ( jestli jsou uvařené zkusíme špejlí). Po uvaření propícháme. Nebo 20 minut v parním hrnci. Obojí jsou dobré.
Proč praskne knedlík při vaření a jak tomu zabránit - rady a tipy
Zveřejněno 13. 9. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté cuketové knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBr02
Moje poznámka
Kynuté cuketové knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBr02
Nejnovější recepty
Hrášková polévka s lososem a slaninou
Přidáno před 1 hodinou
Pomalu pečené vepřové v mrkvi
Přidáno před 23 hodinami
Zapečená brokolice
Přidáno 12. 3. 2025 16:02
Halušky s peperonatou
Přidáno 12. 3. 2025 14:02
Krkonošské sváteční škubánky
Přidáno 12. 3. 2025 13:55
Zapečený bramborový knedlík s brokolicí
Přidáno 12. 3. 2025 13:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vlašský salát retro (podle ČSN z roku 1976)
gatear před 36 minutami
Mušle s kokosovým mlékem a čerstvým pepřem
Radek2112 před 55 minutami
Kapustový prejt
Stepkavera před 1 hodinou
Frankfurtská jemná polévka
Sahula před 1 hodinou
Nejlepší koblihy, jaké znám
lendlova.j před 1 hodinou
Africké kuře
Tommyk před 1 hodinou
Pikantní špecle se slaninou a rajčaty
Lucie1001 před 2 hodinami
Vepřové nudličky podle Milana
agsk1 před 3 hodinami
Kuřecí "čína" se zelím
Horskadana před 4 hodinami
Žampionová omáčka
Ashelin před 4 hodinami
Suroviny:
cuketa,
mouka hrubá,
vejce,
droždí sušené,
sůl,
cukr,
mléko
Komentáře (3)