Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninové placky s květákem

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 20 min

55 min (35 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Květák nejen skvěle chutná, ale poskytuje našemu tělu množství cenných látek. Květákové placičky patří mezi oblíbené stálice v českých kuchyních. Tyto jsou pikantně okořeněné s příchutí česneku.

Suroviny pro 10 kusů

10kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 686 kJ /
1 120 kcal
Bílkoviny78,50 g
Tuky47,51 g
Vláknina11,49 g
Cholesterol 867 mg
Sodík 4,75 g
Sůl11,75 g
Sacharidy89,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sýr nastrouháme nahrubo, syrový květák najemno a kapii drobně pokrájíme. Nasekáme pažitku a utřeme 2 stroužky česneku. Krok 2: Mouku, vejce a sůl rozšleháme metlou. Přidáme ostatní suroviny, koření a promícháme. Krok 3: Zvolna smažíme na rozpáleném tuku. Krok 4: Podáváme k polévce nebo jen se zeleninovým salátem.

TIP: Jak smažit zeleninové placky

Zveřejněno 13. 9. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninové placky s květákem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6Rqr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninové placky s květákem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6Rqr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Ty jsou krásné <3<3<3

mika59: moc děkuji :-K

Jsou skvělé, dělám podobně:yes::yes:

Marie Svarcova: moc děkuji, máme je rádi v různých obměnách, podle toho jaká zelenina je zrovna doma. :-K

:-)<3:yes::yes: vypadají úžasně, určitě i moc dobré :-K

Suroviny:
mléko, vejce, sůl, pepř mletý, chilli, sýr nastrouhaný, květák, kapie, pažitka, paprika sušená sladká, česnek, mouka hladká, tuk na smažení

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu