Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohové knedlíky s borůvkami a rozvarem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Eevous Eevous

Snadný

Doba přípravy 13 min Doba přípravy: 8 min Doba tepelné úpravy: 5 min

13 min (8 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Žahour, švanda nebo jihočeská kahuda - to všechno jsou různé názvy pro omáčku z rozvařených borůvek a cukru. Někde se ještě vylepšuje smetanou nebo skořicí. Společně s tvarohovými knedlíky pak tvoří dokonalou pochoutku.

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 628 kJ /
867 kcal
Bílkoviny38,03 g
Tuky14,71 g
Vláknina14,20 g
Cholesterol 40 mg
Sodík 119 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy138,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z hrubé a hladké mouky, tvarohu a kůry z citronu vypracujeme hladké těsto. Vytvoříme váleček a rozdělíme na 8 stejných dílů. Krok 2: Každý díl rozmáčkneme na placku, naplníme zhruba 1 lžičkou borůvek a zabalíme. Krok 3: Knedlíky vaříme ve vroucí vodě po dobu cca 4-5 minut Krok 4: Ze zbytku borůvek, šťávy z citronu a cukru si vytvoříme rozvar, kterým přelijeme hotové knedlíky.

TIP: Jak vařit ovocné omáčky - žahour, rozvar a jiné

Zveřejněno 20. 9. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohové knedlíky s borůvkami a rozvarem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR21K

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohové knedlíky s borůvkami a rozvarem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR21K

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, mouka hrubá, tvaroh, citron, borůvky, cukr třtinový, citron

Přidat fotografie receptu