Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kýta z mladého jelena na houbách

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie761 kJ /
182 kcal
Bílkoviny2,95 g
Tuky0,39 g
Vláknina13,96 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 15 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy37,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vykostěnou, osolenou a opepřenou kýtu zformujeme do válce a zpevníme provázkem. Krok 2: V pekáči na másle zesklovatíme cibuli, přidáme všechna koření a necháme rozvonět. Krok 3: Poté přidáme maso a ze všech stran ho opečeme. Krok 4: Vložíme tymián, houby i s vodou, podlijeme a na sporáku cca půl hodiny přiklopené dusíme. Podle potřeby podléváme. Krok 5: Po půl hodině vmícháme šípkovou zavařeninu, rozdrcený česnek, dochutíme a vložíme již odklopený pekáč do trouby vyhřáté na 200°C. Krok 6: Pečeme ještě půl hodiny, maso přeléváme. Krok 7: Poté maso vyjmeme, (uchováme v teple třeba v alobalu) a omáčku zahustíme kouskem másla prohněteným s moukou. Krok 8: Necháme provařit. Krok 9: Maso nakrájíme na plátky a podáváme, třeba s knedlíkem.

Zveřejněno 10. 5. 2014

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kýta z mladého jelena na houbách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E70W

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kýta z mladého jelena na houbách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E70W

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

JitkaS76: Jituško, díky :-K

Vyzkoušeno, přidána jen anglická slanina a pečeno v troubě přiklopené asi 2,5 hodiny. Skvělý recept, zařazen do oblíbených <3

žjova, pěkný. manžel by polknul na prázdno:-):yes: já něja divočinu nemuset..ten chuťový ocáásek:-S

Tak to musim vyzkouset maso v mrazaku jeste je.:yes::-p

Andri to vypadá báječně:-*:-p:-K
Všechny suroviny mám,až na toho jelena a vývar:-SNečenžneš to za koňskou kýtu?;-):-D

chocolate:, rozmarynaH: Holky díky:-K

Já bych si moc pochutnala:-p. Ta šípková krásně doladí chuť omáčky. Moc pěkné, jako všechny tvoje recepty Andrejko:-K :yes::yes:

To je pane krasy na jednom taliri:-p!

Majka8: To je jako řezník - vegetarián !:-D

Děkuji vám za komentáře;-):-K Já už mám opravdu jen pár posledních malých kousků a budu taky muset čekat, až se zas bude smět lovit a hlavně, zda lovec něco trefí :-D Zkuste i s jiným masem, bude dobrá třeba vepřová plec nebo pečené vcelku;-)

Veronika.Hrozna:Asi tak nějak to v jeho rodině funguje,když maso,tak jen z prodejny.

Taky zřejmě nemám šanci ochutnat mladého jelena, ale jídlo vypadá parádně :-p, což není u Tebe nic překvapivého :yes::yes:

Majka8: Být hajný a maso kupovat v supermarketu :-?:-?:-?:-?

Nádhera a určitě velká dobrota:yes:...jen ten jelen není a nikdy nebyl,vzhledem k tomu,že mám bráchu hajného,tak mám smůlu,ale nejen já i jeho rodina,zvěř sleduje,ale nestřílí.Takže tento recept netisknu a nikdy neuvařím,bohužel:-//

Teda, to bych si opravdu ráda ochutnala, jelena jsem ještě neměla a asi mít nikdy nebudu. Je to moc pěkná bašta. Ale srnku už jsem měla, byla dobrá i kance, jen ten jelen mě mrzí, toho už mít nikdy nebudu. Docela jsem se zasmála p. Jani Remkové.:-)

Načíst další komentáře (7)

Tématické fráze:
vykostění vepřové kýty, peceny jelen, kyta z jelena, jeleni kyta, recepty z jelena, jelen na česneku, jelen recepty, vykoštění kýty, jeleni maso na houbach, recepty jeleni kyta, recept na maso z jelena, jelen pečený, jeleni kyta recept, jelení kýta se šípkovou, vykosteni kanci kyty, jelen na, kyta ze zveriny na houbach, jelen kýta, kyta z jelena recepty, jeleni maso mladé

Suroviny:
kýta jelení, cibule, česnek, houby sušené, tymián, zavařenina šípková, kost, bobkový list, koření nové koření, pepř, jalovec, máslo, mouka hladká, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu