Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře "mňam"

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 80 min bez doby marinování masa

95 min (15 min příprava + 80 min tepelná úprava, bez doby marinování masa)

Suroviny pro 4 porce

4-6 porcí

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie917 kJ /
219 kcal
Bílkoviny11,06 g
Tuky2,74 g
Vláknina26,60 g
Cholesterol 3 mg
Sodík 5,48 g
Sůl13,28 g
Sacharidy24,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme medovou a sójovou omáčku, sůl, pepř a umícháme kašičku. Na pracovní plochu rozprostřeme fólii, na ni položíme opláchnuté a osušené kuře, které zevnitř i zvenčí potřeme připravenou kašičkou. Krok 2: Fólii kolem kuřete dobře zabalíme a takto naložené kuře ještě vložíme do sáčku a pořádně utáhneme. Dáme nejlépe přes noc uležet do lednice. Krok 3: Do zapékací mísy dáme nakrájenou zeleninu, vodu a osolíme. Kuře vyjmeme ze sáčku, odstraníme fólii a kuře vložíme prsíčky dospod a na hřbet naneseme zbytek kašičky, která ulpěla na fólii. Krok 4: Přiklopíme víkem a v předehřáté troubě pečeme na 3/4 výkon (plynová trouba) 30 minut. Poté teplotu ubereme na poloviční výkon a pečeme 20 minut. Krok 5: Pak víko odstraníme a dopečeme doměkka. Během dopékání seškrábáváme z okrajů mísy výpečky do šťávy a tou kuře přeléváme. Krok 6: Po upečení kuře naporcujeme na 4-6 dílů, podle počtu strávníků. Krok 7: Jako příloha je vhodná rýže nebo různě upravené brambory.

Zveřejněno 12. 3. 2013

Poznámka autorky Anna Kocikova

Já jsem si kuřátko do této na suroviny nenáročné marinády naložila večer. Kuře hezky “načuchlo“a po upečení bylo krásně křehké a šťavnaté.

A proč ten název? Při jídle jsme se shodli, že je to mňam a já jsem nemusela nic vymýšlet :-)

Složení medové omáčky jsem vyfotila. Dala by se určitě nahradit smícháním medu, hořčice, trochy octa a soli.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře "mňam"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mXBO

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře "mňam"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mXBO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

tara23: Věruško,přidaná fotka a komentář mi udělaly velkou radost:-8Těší mě,že jsi podle receptu upekla a že chutnalo,moc děkuji:-KOmlouvám se za tak pozdní reakci,byla jsem delší dobu mimo internet:-8

Upekla jsem dnes k obědu a můžu jen souhlasit, kuřátko je opravdu mňam <3:-K

cathleen:Ivuš,místo kupované omáčky bych použila kremžskou hořčici smíchanou s medem.To by také mohlo stačit:-8

Merylas:Maruško děkuji za opravu:-K

Merylas (moderátorka): ahá,tak teď už je to jasné,díky moc:yes:

Simona Skolakova: Tady jde jeden díl soli do marinády na maso a druhý do zeleniny, tak to bylo z tohoto důvodu rozepsáno. Postup jsem rozdělila, aby to nebylo matoucí. ;-)

Recept mi zaujal,líbí se mi :-Kkuřátko je jistě mňam:yes:jen koukám,že v surovinách je psáno 2x o soli ;-)

Mňam kuře vypadá báječně :yes: Poradíš mi prosím, co použít místo té omáčky z Lídlu? Nemáme ji doma, a nechci ji kupovat jen kvůli jednomu receptu...
Děkuju! :-K

:-Kkoupila jsem včera zlaté kuře z Vodňan a zítra se ho chystám upéc.Takže dneska večer naložím podle tohoto receptu a zítra si pochunáme,zase trošku jiná chuť kuřátka -to je to co potřebujeme.:-pBodík už jsem poslala:yes::yes: tak teď rychle pro suroviny ,ještě že mám Lidl pod kopcem.;-);-)Seběhnu z Jižňáků a nakoupím cobydup.:-D

Aničko: MŇAM!!!

Za milé komentáře,zájem o receptík i za hodnocení všem moc děkuji:-K
Jani R.teda tím blbem jsi mě dostala:-D:-DAle je pravda,že to rozepisuji tak obyčejně,jako kdybych podle toho měla vařit já;-):-DJinak ta omáčka a jí podobné bývají v Lidlu.Ráda je používám a tady tuhle medovou někdy z lehka mažu i na jednohubky:-p
Ještě jednou díky:-K

pěkné foto:yes::yes:

Aničko - mňam:yes::-D

No prostě mňam :yes::yes:

Kdyby to šlo tak si pro to stehýnko šáhnu:-8:-8Ani tvoje recepty jsou prostě:yes::yes:obdivuji tvoji nápaditost:-8:-p:yes:

Vystizny nazev..vypada mnamkozne..;-):yes:

Načíst další komentáře (7)

Tématické fráze:
kuře nalozene v soli, kuře mňam, kuře mňam mňam, kuře naložené ve slané vodě, kuře naložené přes noc v soli, jak upec kuře, upec kure, kuře ve fólii, mńam recepty, naložené kuře ve slané vodě, mňamka z kuřete, kuře naložené ve slané vodě přes noc, kuře přes noc ve slané vodě, naložení kuřete, mňam kuře, omáčka křehké kuře, kuře naložené v slané vody, sojova omacka kuře, pečení mňam recepty, kuře naložené ve vodě

Suroviny:
kuře, máslo, omáčka medová mikádo, omáčka sojová sladká, sůl, pepř mletý, rajče, celer, voda, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu