Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čočkovo-paprikový salát s tuňákem

Pravidelný příjem luštěnin je pro naše tělo přínosný. Čočku tak můžeme zakomponovat třeba do lehkého salátu. Spolu s pečenými paprikami, sušenými rajčaty, hromadou bylinek a tuňákem vytvoříme výživný a chutný salát.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

BILKOVAI BILKOVAI

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min bez doby namáčení a vaření čočky

20 min (20 min příprava, bez doby namáčení a vaření čočky)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 705 kJ /
1 363 kcal
Bílkoviny81,99 g
Tuky28,28 g
Vláknina57,69 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 31 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy167,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve uvaříme čočku podle zvyklostí. Krok 2: Papriky dáme do trouby pod gril a grilujeme do té doby, až se na povrchu utvoří hnědé puchýře. Krok 3: Poté dáme papriky do mikroténového sáčku zapařit, aby se daly lehce sloupnout. Krok 4: Sloupnuté papriky zbavené jadřince nakrájíme na kousky a dáme do misky. Přidáme vařenou čočku, olivový olej, 6 nakrájených sušených rajčat, nakrájenou Piri-piri, balsamicový ocet, česnek nakrájený nadrobno, pepř, sůl, po velkých hrstech nakrájené bylinky, opravdu moc bylinek a tuňáka. Krok 5: Sezamové semínko na sucho opečeme na pánvi do zlatova a přisypeme ke směsi. Lehce promícháme a necháme uležet.

TIP: Jak opražit semínka

Zveřejněno 25. 4. 2012

Poznámka autorky BILKOVAI

Inspirací ke vzniku tohoto receptu mi byla Andrejka s jejím Sicilským paprikovým salátem, za což jí nesmírně děkuji.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o7MY

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o7MY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Salát jsem uvařil a je moc dobrý. Určitě budu vařit znovu.

Vyzkoušeno a musím říci, že salát je výborný i bez tuňáka:-Q , tuňáka si dám v druhém kole zítra k obědu:-8 Ukládám do oblíbených a přidávám bodík;-):yes:

Velmi zajímavý recept, určitě vyzkouším <3
Termín "bůčkožrout" mne ale úplně dostal :-D:-D:-D

No super, Ivet!!:yes:

Pěkné:-p samé zdravé dobroty:-p+:yes::yes:,uložím a vyzkouším.

Krásne...:yes:

Krásně připravený salátek:-KSamé dobré věcičky tam jsou a do bříška samy hladce polezou:-p+:yes::-))

vítaj, cérenko ztracená a zatúlaná:-8;-):-):-):-)
krásný salátek jsi stvořila, rebuša ti bodku dá;-):-):-):yes::yes:

to je nádhera:-!:-!:yes::yes::yes::-))

Samé dobré veci, páči sa mi tento šalát. :yes:;-)

:yes:

Tématické fráze:
salát z červené čočky a tuňáka, červená čočka s tunakem, salát z červené čočky s tunákem, čočkovopaprikový salát z tunákem, dietní salát z červené čočky s s tuňákem, čočkovotuňákový salát, čočkovo cizrnový salát, paprikovy salat, čočkový tunákový salát, babicovy dobroty čočkovi salat, tunakový salat, cockovo cizrnovy salát recept, recepty salat z tunaka, tuňákový salát s cockou, čočkovo rýžový salát s tuňákem, salát z červené čočky a s tuňákem, parikový salat s tuňákem, slát z červené čočky, s černé cočky salát, cervenacocka

Suroviny:
čočka, česnek, olej olivový, rajče sušené, ocet balsamiko, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá bílá, semínka sezamová, tuňák, bazalka čerstvá, petrželka zelená, česnek mědvědí, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu