Babiččina kulajda
Poctivá houbová polévka zahuštěná jíškou, ochucená koprem a octem, na závěr zjemněná smetanou, vás zasytí i zahřeje a navíc chutná jako ta od babičky. Podáváme ji se ztraceným vejcem.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 624 kJ / 866 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,61 g |
Tuky | 48,70 g |
Vláknina | 21,06 g |
Cholesterol | 582 mg |
Sodík | 243 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 62,82 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme dva kastrůlky. V jednom uvaříme oloupané, na kostičky nakrájené brambory, nové koření a bobkový list. V půli vaření přidáme i nakrájené houby.
Krok 2: V druhém kastrůlku na másle osmažíme mouku, aby vznikla jíška, necháme vychladnout a zalijeme horkým vývarem.
Krok 3: Promícháme a řádně provaříme. Pak přidáme brambory i s vodou a houbami, nasekaný kopr, ocet, sůl a pepř. Ještě chvilku vaříme a nakonec vlijeme smetanu.
Krok 4: Vypneme, přidáme kousek másla, podáváme s pošírovaným vajíčkem.
Zveřejněno 23. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Babiččina kulajda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GVj5
Moje poznámka
Babiččina kulajda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GVj5
Nejnovější recepty
Kapustové knedlíčky v kuřecím vývaru
Přidáno před 10 hodinami
Chorvatská blitva
Přidáno před 11 hodinami
Dýňové cupcakes s krémem z mascarpone
Přidáno před 16 hodinami
Salát s čočkou, červenou řepou a kozím sýrem
Přidáno před 20 hodinami
Pomazánka z červené řepy s jablkem
Přidáno před 20 hodinami
Plněný bramborový knedlík z pánve
Přidáno 21. 10. 2024 18:50
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Čeští a moravští vinaři bodovali v Německu. Z klání Mundus Vini letos přivezli 16 medailí, nejúspěšnější byla společnost Bohemia Sekt
Jakou mouku dát do kynutých buchet: Cukrář Maršálek radí, která je nejlepší a proč je někdy nutné přidat do těsta tekutinu
Oblíbený rybí salát podle ČSN: Vařené filé dodá jemnou chuť, zelenina s majonézou zase svěžest
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí dietní roládky
Fitulka před 10 hodinami
Pikantní zelný salát
Fitulka před 10 hodinami
Jablkové řezy s ořechy a čokopolevou
Fitulka před 10 hodinami
Poctivá kulajda s liškami
Fitulka před 10 hodinami
Holandské řízky
Milades před 11 hodinami
Sirup z rýmovníku
Radka61 před 14 hodinami
Luxusní francouzský toustový chléb
Veronika.Hrozna před 14 hodinami
Budějická zelnice
TondaJ před 16 hodinami
Špenát II.
boxerka69 před 16 hodinami
Pečené sýrové bramboráčky
Janicax před 18 hodinami
Tématické fráze:
kulajda recept,
babiccina kulajda,
top recepty kulajda,
babiččina rychla kulajda,
babicina kulajda,
jak se vaří kulajda,
kulajda recepty,
babiččiny recepty kulajda,
recepty na kulajdu,
jak uvařit kulajdu,
kulajda top recepty,
top recept na kulajdu,
recepty kulajda,
kulajdarecept,
kulajda recept se žampiony jak se dělá,
recept na kulajdu,
kulajda,
jak se dělá kulajda,
kulajda babicina,
recept na babicinu kulajdu
Suroviny:
houby,
brambory,
sůl,
pepř mletý,
vývar kuřecí,
jíška,
jíška,
kopr,
ocet,
koření nové koření,
bobkový list,
smetana na vaření,
vejce,
máslo
Komentáře (10)