Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí kýta nadivoko na zelenině

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 130 min

140 min (10 min příprava + 130 min tepelná úprava)

Na vynikající dušené jídlo z hovězího masa je třeba počkat o něco delší dobu. Věřte ale, že se to vyplatí. Hotový pokrm, kterým bude maso "jako dort" se skvěle vychucenou kořenovou zeleninou a vhodnou přílohou, je solidní odměna za věnovaný čas.

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 828 kJ /
1 154 kcal
Bílkoviny142,58 g
Tuky50,25 g
Vláknina16,53 g
Cholesterol 317 mg
Sodík 959 mg
Sůl2,24 g
Sacharidy26,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nasekáme nahrubo. Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a rozmáčkneme. Krok 2: Očištěné maso prošpikujeme, svážeme kuchyňským provázkem, osolíme a opepříme.
V rozehřáté hlubší nádobě (která jde dát do trouby) maso na sádle opečeme ze všech stran a dáme stranou. Zapneme troubu na 170 °C, nejlépe na spodek/vršek. Krok 3: Do výpeku dáme restovat cibuli dozlatova. Přidáme všechnu zeleninu, česnek a rajčatovou pastu. Krok 4: Promícháme, vrátíme maso, podlijeme vývarem nebo horkou vodou a vložíme koření v čajovém sítku nebo jednorázovém tkaninovém sáčku. Krok 5: Přidáme rozmarýn a koření a přivedeme k varu. Zakryjeme poklicí a vložíme do předehřáté trouby dusit na 2 hodiny nebo do změknutí masa. Podle kvality masa zhruba 1,5 až 3 hodiny.
Dle potřeby podlijeme. Krok 6: Měkké maso necháme odpočinout a nakrájíme. Omáčku bez rozmarýnu rozmixujeme, dochutíme solí a pepřem. Podáváme s knedlíkem nebo rýží.

TIP: Knedliky jako příloha

Zveřejněno 13. 10. 2023

Poznámka autorky Marie Svarcova

Recept je z mého 30 let starého sešitu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kýta nadivoko na zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/739E1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kýta nadivoko na zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/739E1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

zuzi777a (moderátorka): :-)já také knedlíky nemusím, raději s rýží, :-) Děkuji za komentář a přeji krásný den :-K

Zase taková dobrůtka z hovězího. :-* Já tedy radši s bramborem, ale dala bych si plný talíř té zeleninové omajdy. :-*

Suroviny:
kýta hovězí, sůl, pepř mletý, sádlo, špek, cibule, mrkev, celer, petržel, česnek, pasta rajčatová, koření divočina, rozmarýn, bobkový list, koření nové koření, vývar masový

Přidat fotografie receptu