Rychlá prdelačka
Klasickou zabijačkovou polévku si můžete připravit i mimo zabijačku tak, že do cibulového základu přidáte jelítkový prejt. Pak už jen polévku dochutíte česnekem a majoránkou a přidáte uvařené kroupy.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 394 kJ / 2 484 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,84 g |
| Tuky | 143,95 g |
| Vláknina | 36,14 g |
| Cholesterol | 527 mg |
| Sodík | 4,11 g |
| Sůl | 10,00 g |
| Sacharidy | 222,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dáme vařit ječné kroupy dle návodu na obalu.
Krok 2: Na sádle osmažíme nadrobno oloupanou a nakrájenou cibuli a přidáme jelítkový prejt. Když se rozpustí, přidáme nakrájený nebo prolisovaný česnek, v dlaních promnutou majoránku a zalijeme 1 l vody.
Krok 3: Uvařené a propláchnuté kroupy zamícháme do polévky. Na závěr polévku osolíme a opepříme dle chuti.
Krok 4: Podáváme ozdobené nasekanou jarní cibulkou.
Zveřejněno 14. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlá prdelačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AD6Rl
Moje poznámka
Rychlá prdelačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AD6Rl
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 4 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 5 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 5 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 7 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 10 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 40 minutami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 3 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 4 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 5 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 6 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 7 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 8 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 9 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 9 hodinami
Suroviny:
prejt,
sádlo,
cibule,
kroupy ječné,
česnek,
majoránka,
cibulka jarní,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (7)
Prdelačka s řeřichou- zabijačková polévka z polotovaru
Recept ještě nebyl hodnocen 4,5