Plecková hovězí polévka
Silný vývar z hovězí plece a kořenové zeleniny nás v nepěkném počasí příjemně zahřeje. Podáváme ho ozdobený snítkou kopru. Pokud chceme polévku velmi vydatnou, přidáme do vývaru nakrájené maso.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 177 kJ / 1 237 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 222,10 g |
Tuky | 23,82 g |
Vláknina | 27,20 g |
Cholesterol | 470 mg |
Sodík | 1,29 g |
Sůl | 3,28 g |
Sacharidy | 20,04 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso vaříme s kořením nejméně 3 hodiny a během vaření sbíráme pěnu, aby byl vývar čirý. Pak přidáme očištěnou zeleninu a vaříme ji do měkka.
Krok 2: Maso z polévky vyjmeme. Vařené plecko můžeme podávat s bramborem a tatarkou jako další jídlo. Nebo ho můžeme nakrájet a dát zpět do vývaru, polévka tak bude vydatná.
Krok 3: Vývar přecedíme a při podávání ozdobíme koprem.
Zveřejněno 18. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plecková hovězí polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5RLW
Moje poznámka
Plecková hovězí polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5RLW
Nejnovější recepty
Štrúdl s cuketovou náplní
Přidáno před 7 hodinami
Řezy s pudinkem a švestkami
Přidáno před 7 hodinami
Jahodový kakaový tunel
Přidáno před 7 hodinami
Ředkvičkový salát
Přidáno před 8 hodinami
Koláč s rebarborou a pudinkem
Přidáno před 8 hodinami
Čočkové placky se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi s kuřecím masem zapečené s hořčičnou smetanou
KetyHu před 5 hodinami
Nadýchaný perník
eva.slivova před 5 hodinami
Kakaový drobenkový fofr koláč s tvarohem
lackulka před 6 hodinami
Vázané koláčky nekynuté
Hanulka@ před 7 hodinami
Mrkvovo - kefírové muffiny (hrnkové)
Iwana666 před 7 hodinami
Nejrychlejší tvarohový koláč
Mondik před 8 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Klarina. před 8 hodinami
Vanilková zmrzlina
Ennia před 9 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
bartka_47 před 9 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Sarinkad před 10 hodinami
Suroviny:
plec hovězí,
celer,
mrkev,
petržel,
voda,
koření nové koření,
pepř,
kopr
Komentáře (9)