Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzená kuřecí stehna s hruškou na cibuli

Kuře a rýže je dvojice, která je dobře známá a tradiční. V tomto receptu však upečeme uzená stehna na hrušce a cibuli, kterým chuť dodá hřebíček. Rýži pak připravíme uvařením ve vývaru a poté k ní přidáme ještě rozinky. Skvělý a zajímavý pokrm.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 052 kJ /
968 kcal
Bílkoviny14,32 g
Tuky21,01 g
Vláknina18,38 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 433 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy173,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 190 °C a zapékací pekáček lehce vymažeme máslem. Krok 2: Oloupanou cibuli nakrájíme na měsíčky, omytou hrušku bez jádřince nakrájíme na plátky. Vložíme vše do pekáčku a na směs položíme kuřecí stehna. Krok 3: Lehce osolíme, opepříme a posypeme uzenou paprikou, přidáme hřebíček a podlijeme 50 ml vody. Pekáček zakryjeme poklicí nebo alespoň alobalem a vložíme do trouby na 20 minut. Poté odkryjeme a dopečeme cca 10 minut. Krok 4: Zatím připravíme rýži. V hluboké rozehřáté pánvi na oleji za stálého míchání necháme zesklovatět nasekanou cibuli a rýži. Zalijeme vývarem, přidáme hřebíček a špetku soli. Přivedeme k varu a pod poklicí dusíme cca 15 minut a odstavíme. Krok 5: Do odstavené rýže přidáme propláchnuté okapané rozinky a necháme ještě 5 minut dojít pod poklicí. Poté rýži podáváme s upečenými stehny a hruškou na cibuli.

TIP: Přehled různých druhů rýže a její vhodnost na použití

Zveřejněno 13. 12. 2023

Poznámka autorky Marie Svarcova

Inspirace : iDNES.cz, upraveno dle chuti a potřeby pro toho kdo má rád kombinace masa a ovoce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5g7P

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5g7P

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

veronika_straka: :-) mám ráda tu kombinaci od dětství ,:-) děkuji za komentář a přeji krásný den:-K

<3 také takto, na hruškách a cibuli, připravujeme kuře, opravdu velmi chutná úprava

Suroviny:
stehno kuřecí uzené, máslo, cibule, hruška, koření hřebíček, sůl, pepř mletý, paprika sušená uzená, voda, rýže, cibule, olej olivový, vývar zeleninový, koření hřebíček, sůl, rozinky

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu