Vaječný likér 8x jinak
Dárky nemusíte nosit z obchodu, protože ty nejlepší jsou domácí s láskou vyrobené. Velmi oblíbené jsou rozmanité likéry, které zahřejí každého dospělého labužníka. Jelikož mají opravdu úžasnou chuť, zaručujeme, že také během chvilky zmizí.
Suroviny pro 2 litry
2litry
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 39 502 kJ / 9 441 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 162,75 g |
Tuky | 336,00 g |
Vláknina | 26,00 g |
Cholesterol | 3,40 g |
Sodík | 1,70 g |
Sůl | 3,68 g |
Sacharidy | 509,83 g |
Postup přípravy
Do hrnce dáme mléko, cukr a žloutky, metličkou dobře rozšleháme a na mírném ohni za stálého míchání přivedeme k varu. Odstavíme z ohně a po částečném vychladnutí vmícháme Salko a rum. Nalijeme do sklenic a uložíme v chladu. Krok 2: Vanilkový likér:
Do hrnce dáme mléko, cukr a žloutky, metličkou dobře rozšleháme a na mírném ohni za stálého míchání přivedeme k varu. Odstavíme z ohně a po částečném vychladnutí vmícháme Salko, rum a vanilkové cukry. Nalijeme do sklenic a uložíme v chladu. Krok 3: Kávový likér:
Ve trošce horké vody rozmícháme instantní kávu. Množství kávy zvolíme podle toho, jak silnou kávovou příchuť chceme (3 lžičky pro slabou příchuť, 6 lžiček pro silnou). Rozpuštěnou kávu vmícháme do základní směsi (bod 1), likér nalijeme do sklenic a dáme vychladit. Krok 4: Čokoládový likér:
Ve vodní lázni rozpustíme v misce ledové kaštany (1 balení pro jemnou čokoládovou příchuť, 2 balení pro výraznou). Vmícháme do základní směsi, nalijeme do sklenic a dáme vychladit. Krok 5: Kakaový likér:
Do základní směsi vmícháme tubu Pikaa. Likér nalijeme do sklenic a uložíme v chladu. Krok 6: Karamelový likér:
Neotevřenou konzervu Salka dáme na 1-1,5 hodiny vařit do vroucí vody. Konzerva musí být celá pod vodou a průběžně ji otáčíme. Po důkladném vychladnutí ji otevřeme a zkaramelizované Salko vešleháme do základní směsi. Likér nalijeme do sklenic a dáme do chladu. Krok 7: Mandlový likér:
Do základní směsi vmícháme pár kapek mandlové esence. Můžeme kombinovat se zkaramelizovaným Salkem, výsledná chuť je ještě lepší. Krok 8: Kokosovo-karamelový likér:
Kokos nasucho opražíme na pánvi. Pozor, ať nezhnědne, byl by hořký. Smícháme se zkaramelizovaným Salkem a se základní směsí a necháme přes noc uležet v lednici. Druhý den kokos scedíme a máme hotovo. Vyluhovaný opražený kokos nevyhazujeme, ale použijeme třeba do buchet. Krok 9: Banánový likér:
Do hrnce dáme mléko, cukr, žloutky a oba pudinkové prášky, metličkou rozšleháme a na mírném ohni za stálého míchání přivedeme k varu. Mícháme důkladně, aby se při vaření nevytvořily hrudky. Směs za stálého míchání povaříme do zhoustnutí cca 2 minuty. Odstavíme. K částečně vychladlé směsi přilijeme Salko a rum. Směs umixujeme ponorným mixérem dohladka a nalijeme do sklenic.
Zveřejněno 6. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vaječný likér 8x jinak
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W8xo
Moje poznámka
Vaječný likér 8x jinak
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W8xo
Nejnovější recepty
Celerový salát pro diabetiky
Přidáno před 8 hodinami
Černá čočka beluga s rajčaty, kapií, uzeným masem a volskými oky
Přidáno před 8 hodinami
Silvestrovský lososový tatarák
Přidáno před 8 hodinami
Banánové lívanečky z kefíru
Přidáno před 9 hodinami
Odlehčený vajíčkový salát
Přidáno před 10 hodinami
Zapečený květák v listovém těstě
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak správně zamrazit zbylé cukroví? Při vhodném postupu vydrží chutné skoro až do Velikonoc
Bábovka ze zbytků cukroví: Ideální moučník k odpolední kávě, do které využijete zbylé rohlíčky, linecké i nepečené druhy
Náš život s celiakií: Bezlepkové Vánoce s Áňou aneb Jak jsem pekla perníčky a jak jsem objevila recept na super bagetu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Novoroční čočka s uzeným
Trol60 před 33 minutami
Vepřové plátky pečené s marinádou
Marek_Bláha před 6 hodinami
Košíčky tety Vlasty
Kava 2 před 8 hodinami
Domácí nudle
Kava 2 před 8 hodinami
Bramborák s masovou směsí
lucy.komi před 10 hodinami
Kuřecí nudličky na mrkvi s pórkem
mafinka888 před 10 hodinami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
TondaJ před 12 hodinami
Karbanátky z brambor a balkánského sýra
trener před 13 hodinami
Krémová polévka z rybího filé
Kajkajak před 14 hodinami
Plátky vepřové panenky podle asijské kuchyně
Lucie1001 před 15 hodinami
Tématické fráze:
vajecny liker recepty,
vaječný likér,
domácí vaječný liker ze salka,
vaječný likér recept,
vaječný likér ze salka,
domácí vaječňák ze salka,
vaječný likér bez alkoholu,
vaječný likér ze salka recept,
domácí vaječný likér,
recept na vaječný likér,
vajecny liker z pudinku,
vaječný likér pro děti,
recept vaječný likér,
recept na domaci vajecny liker,
vajecny liker domaci,
karamelový vaječný koňak,
jak vyrobit vaječný liker,
domácí vaječný liker z pudinku,
kakaový likér,
vaječný koňak ze slivovice
Suroviny:
mléko plnotučné,
rum,
žloutek,
salko,
cukr,
mléko plnotučné,
rum,
žloutek,
salko,
cukr,
cukr vanilkový,
káva instantní,
tyčinka ledové kaštany,
pikao,
salko,
esence mandlová,
salko,
kokos strouhaný,
salko,
mléko plnotučné,
rum,
žloutek,
salko,
cukr,
pudink banánový
Komentáře (26)