Suroviny pro 16 kusů
16kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 955 kJ / 3 335 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,61 g |
Tuky | 100,00 g |
Vláknina | 31,02 g |
Cholesterol | 204 mg |
Sodík | 22 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 501,89 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na kvásek (omládek) dobře promísíme a zakryté necháme kynout 60 minut.
Krok 2: K vykynutému přidáme ostatní suroviny a uhněteme pevnější těsto, které bude asi 90 minut kynout. Během kynutí těstu velmi prospěje, pokud ho jednou nebo dvakrát promísíme.
Krok 3: Dobře vykynuté těsto propracujeme a rozdělíme na 16 dílků, ze kterých vytvarujeme malé bulky. Každý bochánek pak v sekaných mandlích prsty zlehka rozmáčkneme na mailčký ovál se středem tenčím a okraji silnými (jeden z nich je silnější, tlustší, než ten druhý).
Krok 4: Slabší okraj přehneme přes střed k silnějšímu a složený střed promáčkneme prsty (přimáčkneme vrstvy těsta k sobě), aby se štolička nerozvinovala. (Vnitřek štoličky je bez sekaných mandlí, vnější strana je v nich oválená, tlakem kousky mandlí vtisknuty do těsta.)
Krok 5: Štoličky necháme na plechu s pečicím papírem nakynout téměř na dvojnásobek velikosti, potřeme je máslem a upečeme (200 °C/asi 17-20 minut).
Krok 6: Ještě horké potřeme znovu rozpuštěným máslem a bohatě pocukrujeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 18. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté štoličky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OA8R
Moje poznámka
Kynuté štoličky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OA8R
Nejnovější recepty
Knedlíky ze žluté cukety s cuketovým zelí
Přidáno před 7 hodinami
Fazole na mexický způsob
Přidáno před 8 hodinami
Jarní kuřátka s mandlovou nádivkou
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno 15. 4. 2025 18:20
Škubánky se zelím z červené řepy
Přidáno 15. 4. 2025 17:53
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno 15. 4. 2025 17:03
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččin trhanec s jablky
eviii před 3 hodinami
Martinské rohlíčky
Fitulka před 3 hodinami
Moravský vrabec
Fitulka před 4 hodinami
Máslové opečené gnocchi se šunkou, pórkem a sýrem
Katka K. před 5 hodinami
Minutkové žampiony
Janet.P před 5 hodinami
Dobrá frankfurtská polévka
charlie.pv před 7 hodinami
Sedmikráskový sirup
Marylka před 8 hodinami
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
kiwi40 před 9 hodinami
Jidáše, jidášky…
veronika_straka před 10 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
kacenka1352 před 10 hodinami
Suroviny:
voda,
med,
mouka hladká,
droždí čerstvé,
voda,
rum,
cukr,
cukr vanilkový,
sůl,
máslo,
mouka hladká,
brusinky,
ovoce kandované,
kůra citronová kandovaná,
mandle sekané,
máslo,
cukr moučkový
Komentáře (17)