Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kakaový perník

Perníků není nikdy dost. Upečte si tento, krásně vysoký a vláčný díky marmeládě. Chutná skvěle politý čokoládou a posypaný kokosem, ale výborný je i samotný s hrnečkem bylinkové čaje či kávy. Z těsta se dá snadno vykouzlit i perníkový dort.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

hluboký plech o rozměrech 40x30 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 553 kJ /
4 912 kcal
Bílkoviny88,36 g
Tuky236,12 g
Vláknina24,50 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 473 mg
Sůl1,40 g
Sacharidy596,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hluboký plech o rozměrech asi 40x30 cm vyložíme papírem na pečení nebo vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 170-175 °C. Krok 2: V míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme všechny tekuté suroviny a ručně vymícháme řidší lité těsto. Můžeme si pomoci ručním šlehačem, ale šleháme jen krátce, pouze do spojení všech ingrediencí. Krok 3: Těsto vlijeme na připravený plech, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 170-175 °C zhruba 35-40 minut. Tento čas je orientační. Propečení těsta zkontrolujeme špejlí. Krok 4: Ještě teplý perník můžeme potřít rybízovou nebo jinou marmeládou, posypat kokosem nebo polít čokoládovou polevou, případně povrch jen pocukrujeme.

TIP: Další recepty na nenáročné perníky

Zveřejněno 3. 6. 2008

Poznámka autorky Merylas

Kdo nemá rád perník, jeho chuť a vůni, místo kypřicího prášku do perníku může použít klasický prášek do pečiva. Z poloviční dávky je množství do koláčové nebo dortové formy.

Recept na tento perník znám už velice dlouho, cením si rychlé přípravy. Někomu se může zdát v receptu hodně tekutiny, ale jsou použity i 2 balíčky pudinku, takže to bude v pořádku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kakaový perník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/En4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kakaový perník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/En4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

veronika_straka: Díky za zájem o recept, je opravdu s nenáročnou přípravou a dělávám ho už léta. :-*:-K Kdo nemá perníkovou vůni a chuť rád, může použít místo kypřicího prášku do perníku klasický prášek do pečiva. Někdy to tak dělávám. Ihned po upečení na povrch rozetřu kyselejší marmeládu a posypu kokosem.

Nenáročný, rychlý perník <3 my doma cokoliv perníkového milujeme :-D

Marie Svarcova: Maruško děkuji, někdy peču s kypřicím práškem do perníku a někdy jen s klasickým práškem do pečiva. A to už bych pak nazvala buchtou a ne perníkem. Většinou potírám hned po upečení domácí marmeládou a sypu kokosem. Ono by to šlo po vychladnutí i po částech proříznout a potřít více. Baví mě, že moučník udělám rychle a s minimem nádobí. :-K

:-)<3:yes::yes: pro mne moc dobrý, mám perník ráda :-K

Perník jsem upekla, je opravdu dobrý. Oproti receptu jsem vynechala 2 vanilkové cukry - příště je tam dám - a 1/2 prášku do pečiva - nepostrádala jsem. Rychlá příprava, minimální počet ušpiněného nádobí - balada. Perník jsem jen pocukrovala, ale příště zkusím i s marmeládou a polevou, může být z toho dobrý řez.
Děkuji za recept.

ja pecu 40minut na stredne vyhratou troubu a pernik je moc moc moc dobrej

na kolik minut?:-O:-?

Maruško, dnes jsem upekla perník podle tvého receptu, polila jsem ho polevou od žížalky http://www.toprecepty.cz/recept/10002-cokoladova-p..., posypala kokosem a jen sleduji jak začíná mizet. Děkuji za receptík :-K

Petro, děkuji. Jsem moc ráda, že se povedl a hlavně chutnal.:-K

Vcera sem pekla a vyborny-jako na obrazku!

Tématické fráze:
perník do dortové formy, perník recept, peceny pernik, kakaová poleva na perník, kakaový moučník, litý perník recept, perník do koláčové formy, pernik s kakaem, perník v dortové formě, litý perník, perník do dortové do formy, perník, dietni pernik, perník s pudinkem, recept perník, pernik peceny, perník s kokosem, perník s rybízovou marmeládou, recept na litý perník, perník na plech

Suroviny:
mouka polohrubá, prášek do perníku, kypřící prášek do pečiva, kakao, pudink kakaový, cukr krupice, cukr vanilkový, vejce, mléko, olej, marmeláda rybízová, kokos, poleva čokoládová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu