Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segedínská cizrna

Hodnocení receptu je 4,7 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

LuciePe LuciePe

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 75 min bez doby namáčení

90 min (15 min příprava + 75 min tepelná úprava, bez doby namáčení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 571 kJ /
615 kcal
Bílkoviny35,10 g
Tuky14,91 g
Vláknina59,23 g
Cholesterol 3 mg
Sodík 1,24 g
Sůl3,05 g
Sacharidy56,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cizrnu namočíme do studené vody a necháme aspoň přes noc nabobtnat. Krok 2: Poté vodu vyměníme a vaříme až do změknutí. Pokud máme tlakový hrnec, je ten pravý čas ho využít, ušetříme tak hodně času. Vývar slijeme. Krok 3: V hlubší pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět nahrubo nakrájenou cibuli. Krok 4: Zasypeme sladkou papriku a chvilku společně restujeme. Asi po 5-10 sekundách zalijeme trochou vody a přidáme uvařenou cizrnu. Osolíme, opepříme a společně podusíme. Krok 5: Ztlumíme plamen, přidáme kysané zelí a prohřejeme. Nakonec smícháme s jogurtem a případně dosolíme.

TIP: Cizrna v naší kuchyni

Zveřejněno 13. 12. 2016

Poznámka autorky LuciePe

Ano, uznávám, v Segedínu ani v celém Maďarsku toto jídlo nejspíš nikdo nezná. Název jsem si vymyslela já a vlastně jsem to byla i já, kdo si vymyslel celý recept. Patřím totiž mezi milovníky segedínského guláše, ale zároveň se snažím jíst zdravě a vařit více jídel z luštěnin a méně z masa. Toto jídlo rozhodně stojí za vyzkoušení, obzvlášť pokud s vařením cizrny teprve začínáte. Pokud jste vegani, jogurt na závěr vás nemusí vůbec trápit, lze ho jednoduše nahradit rostlinnou smetanou nebo úplně vynechat. Tento recept je i na mých stránkách http://www.jimechytre.cz/prispevky/segedynska-cizr...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedínská cizrna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1kG3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedínská cizrna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1kG3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Ta cizrna je skvělá věc :-D když není kuře na paprice, je cizrna na paprice a teď i tenhle segedín budu muset vyzkoušet :-)

:-)<3:yes: Moc dobré, znám to pod názvem Cizrna na paprice se zelím .:-K

Ještě bych přidala na kuřecí prsa orestovaná na kostičky. :yes:

Nechala jsem se inspirovat vasim receptem a uvarila jsem se sojovymi boby namisto cizrny, zahustila jsem moukou se smetanou a bylo to vyborne :yes:

Dobrý nápad, vyzkouším!:-):yes:

:-):yes::yes::yes:

Uvařila jsem to jako "opravdu" segedín, s bobkovým listem a novým kořením. Bez masa. Přimíchala uvařenou cizrnu a smetanu, zahustila. Bylo to vynikající!!!!! Budu opakovat, a gratuluji za vynikající recept!! :-K :yes:

Ukladam na vyskusanie,urcite mi bude chutit.:yes::yes::yes::-K:-K:-K

<3To by me moc chutnalo:-K:yes:

Tématické fráze:
cizrna, segedin s cizrnou, cizrna recepty, cizrnový segedín, segedin ss cizrnou, cizrna na paprice s kysané zelí, segedinský guláš z cizrny, cizrna tlakovy, guláš s cizrnou a kysaným zelím, segedinsky cizrnovy guláš recept, cizrnové placičky s kysaného zelí, top recepty,cizrna, recept cizrna, cizrnové recepty recepty, cizrna po maďarsku, recepty z cizrny, cizrna po italsku, cizrna jednoduše, salat z cizr, segedínská cizrna na paprice

Suroviny:
olej, cibule, cibule červená, paprika sušená sladká, cizrna, zelí kysané, sůl, pepř mletý, jogurt bílý

Přidat fotografie receptu