Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Daněk v trávě

Příprava zvěřiny se zdá býti náročná, ale nemusí tomu tak být. Přes noc naložené daňčí maso zprudka opečeme a podlijeme červeným vínem. K němu pak podáváme v páře vařené brambory a blanšírovaný špenát s pórkem.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ing.zdenek.trojan@seznam.cz

Náročný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 90 min + 24 hodin marinování

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava, + 24 hodin marinování)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 710 kJ /
1 365 kcal
Bílkoviny67,39 g
Tuky65,71 g
Vláknina20,28 g
Cholesterol 437 mg
Sodík 1,37 g
Sůl2,91 g
Sacharidy85,91 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso z daňka nakrájíme na slabé plátky, zalejeme citronovou šťávou, rybí omáčkou a řepkovým olejem a necháme v lednici 24 hod marinovat. Krok 2: Marinovanou zvěřinu prudce osmahneme na pánvi, zalijeme červeným vínem a přidáme bobkový list. Necháme dusit, než je maso měkké. Těsně před koncem pak přidáme nakrájený ananas. Krok 3: Na druhé pánvi roztopíme ghí, osmahneme na něm cibulku do zlatova a přidáme na kostičky nakrájený pór (bílou část). Přidáme muškátový ořech a sůl s pepřem, s citem dle chuti. Orestujeme a přidáme blanšírovaný špenát. Dál již nevaříme, špenát by ztratil svou barvu. Krok 4: Servírujeme na talíř blanšírovaný špenát dokola, doprostřed vrstvíme dušené maso. Na okraj dáme dva malé brambory a na protější stranu půlku vařeného vejce. Ozdobíme cherry rajčátky.

TIP: 6 podmínek úspěchu při zpracování zvěřiny: Poradíme, na co si dát pozor

Zveřejněno 26. 1. 2024

Poznámka autora ing.zdenek…

Částečně jsem použil recept na pórkový špenát. uživatele mika59, jemuž děkuji za inspiraci.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Daněk v trávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6MV8

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Daněk v trávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6MV8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

:-)<3:yes::yes: také máme rádi zvěřinu, recept se mi líbí a název je trefný ;-) :-K

Daňčí maso je lahůdka! V téhle verzi musí být mňamózní!:-*

Suroviny:
maso, šťáva citronová, omáčka rybí, víno červené suché, ananas, olej řepkový, špenát listový, pórek, cibule, ghee, sůl, pepř mletý, ořech muškátový, bobkový list, brambory, vejce, rajče cherry

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu