Vepřové srdce na smetaně s hrnkovým knedlíkem
Vepřové srdce se tradičně podává s jemnou smetanovou omáčkou. Srdce nejprve povaříme i s kořením, vývar poté použijeme na přípravu omáčky. Podávat můžeme s jednoduchými hrnkovými knedlíky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 750 kJ / 2 569 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 66,85 g |
| Tuky | 131,86 g |
| Vláknina | 20,20 g |
| Cholesterol | 847 mg |
| Sodík | 2,61 g |
| Sůl | 6,43 g |
| Sacharidy | 271,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Srdce omyjeme a vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme pepř, nové koření, bobkový list a jednu celou cibuli. Uvaříme doměkka, koření, cibuli a srdce vyjmeme. Vývar budeme potřebovat do omáčky.
Krok 2: Na másle zpěníme oloupanou nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené srdce, chvíli restujeme, pak podlijeme vývarem, povaříme a přilijeme smetanu s rozmíchanou moukou, provaříme 30 minut. Podle chuti dosolíme a přidáme plátek másla.
Krok 3: Mezitím připravíme knedlíky. Ze 2 bílků ušleháme sníh. Mouku promícháme se solí, přidáme nakrájené rohlíky a zalijeme mlékem. Rohlíky necháme chvíli nasáknout, pak přidáme žloutky, petrželku a nakonec vmícháme sníh.
Krok 4: 4 hrnky vymažeme olejem a naplníme do 3/4 těstem, protože těsto se zvedne. Hrnky dáme do hrnce a nalijeme do něj vodu tak, aby sahala do poloviny oušek. Pak přiklopíme poklicí a jakmile voda začne vařit, vaříme 30 minut pod pokličkou.
Zveřejněno 28. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové srdce na smetaně s hrnkovým knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR0WR
Moje poznámka
Vepřové srdce na smetaně s hrnkovým knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR0WR
Nejnovější recepty
Domácí datlová pasta
Přidáno před 57 minutami
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 6 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 21 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 22 hodinami
Neapolský salát
Přidáno 18. 12. 2025 12:37:40
Staročeský kuba
Přidáno 18. 12. 2025 12:01:02
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníčky podle Mišky Kuličky
Janinka1135 před 48 minutami
Krůtí maso na kari se smetanou
josef.ridic před 51 minutami
Rýžový nákyp
josef.ridic před 52 minutami
Jablečný koláč našich babiček
[email protected] před 2 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
RadmilaS před 3 hodinami
Koňakové řezy
janatka před 5 hodinami
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 6 hodinami
Medovníkové koule
evik_svistik před 6 hodinami
Kokosky
veveruska73 před 14 hodinami
Suroviny:
srdce vepřové,
smetana 33%,
pepř celý,
bobkový list,
koření nové koření,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
máslo,
mouka hrubá,
mléko,
vejce,
sůl,
rohlík,
petrželka,
olej
Komentáře (3)