Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kobližky se sušeným droždím plněné po smažení

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min + doba kynutí

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, + doba kynutí )

Je dobré mít doma několik sáčků sušeneho droždí. Až rodina zatouží po kynutém moučníku, smažené koblížky připravíte snadno. Plnit je po usmažení můžete džemem či čokoládovou pomazánkou. Nebo třeba obalit ve skořicovém cukru.

Suroviny pro 14 kusů

14kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 618 kJ /
1 582 kcal
Bílkoviny43,77 g
Tuky39,37 g
Vláknina11,67 g
Cholesterol 342 mg
Sodík 560 mg
Sůl1,31 g
Sacharidy236,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Odvážíme a dáme do zadělávací mísy sypké suroviny, přidáme máslo a všechny tekuté suroviny. Robotem nebo ručně zaděláme těsto, nejméně 15 minut ještě propracujeme až získáme hladkou a nelepivou konzistenci. Krok 2: Zakryté těsto necháme 1 hodinu kynout na teplém místě. Z dobře vykynutého těsta
polévkovou lžící oddělujeme kousky stejné velikosti - vyjde 14 ks. Je dobré těsto rozdělit na poloviny a z každé udělat 7 dílků, které pokládáme na podložku nebo lehce pomoučněný vál. Minikoblížků vyjde 18-20 kusů. Krok 3: Z každého kousku vytvoříme kuličku a lehce zploštíme do tvaru bochánku. Bochánky na vále ještě zakryjeme utěrkou a necháme znovu vykynout cca 30 minut. Poté v rendlíku nebo hluboké pánvi zahřejeme vyšší vrstvu oleje na 160 °C a bochánky nejprve vrchní stranou dolů smažíme zakryté 1 minutu a poté otočené a bez poklice osmažíme dozlatova. Krok 4: Obracečkou vyndaváme usmažené kobližky na papírové utěrky odsát přebytečný tuk. Ještě do vlahých uděláme malý otvor a cukrářským jednorázovým sáčkem s hladkou špičkou naplníme džemem dle chuti. Krok 5: Před podáváním lehce poprášíme moučkovým cukrem.

TIP: Jak připravovat koblihy

Zveřejněno 12. 2. 2024

Poznámka autorky Marie Svarcova

Recept vznikl v době "Covidu", kdy se těžko shánělo čerstvé droždí. Plnit může každý tím co má rád i povidly nebo nutelou apod. Lze udělat i šišky a teplé bez náplně obalit ve skořicovém cukru. Dnes je cukrovala kamarádky vnučka tak jsou trochu víc. Bylo 7 s višňovým a 7 s meruňkovým džemem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kobližky se sušeným droždím plněné po smažení

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5gy4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kobližky se sušeným droždím plněné po smažení

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5gy4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

RubyRom: :-) Moc dfěkuji Romanko a přeji krásný, příjemný večer :-K

zdenka.s: :-) Moc děkuji za komentář .;-) Zdeničko, jen maličko naříznu nožem, zastrčím do otvoru hladký konec trubičky a vpravím potřebnou dávku džemu . Může se náplně dát víc než do těch , které se smaží naplněné té se dává méně, aby nebyly těžké a při smažení nepadaly na dno.:-K Přeji krásný a pohodový večer.

Krásné je máš :-K:yes::yes:

Marie Svarcova: nádheré koblížky, Maruško :yes:
Čím děláš ten ,,malý otvor " :-):-) já plněné ještě nedělala :-Q hezký večer :-K

zuzi777a: :-) Děkuji za komentář ;-)ač sladké moc nemusím tak i já jsem sii dala - když už se blíží konec masopustu:-K Přeji krásný den -

Koblížky jak malované! Dala bych si!:-*

Suroviny:
mouka hladká, cukr krupice, droždí sušené, soda jedlá, sůl, citron, mléko, máslo, vejce, rum, olej, marmeláda, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu