Kobližky se sušeným droždím plněné po smažení
Je dobré mít doma několik sáčků sušeneho droždí. Až rodina zatouží po kynutém moučníku, smažené koblížky připravíte snadno. Plnit je po usmažení můžete džemem či čokoládovou pomazánkou. Nebo třeba obalit ve skořicovém cukru.
Suroviny pro 14 kusů
14kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 618 kJ / 1 582 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,77 g |
Tuky | 39,37 g |
Vláknina | 11,67 g |
Cholesterol | 342 mg |
Sodík | 560 mg |
Sůl | 1,31 g |
Sacharidy | 236,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Odvážíme a dáme do zadělávací mísy sypké suroviny, přidáme máslo a všechny tekuté suroviny. Robotem nebo ručně zaděláme těsto, nejméně 15 minut ještě propracujeme až získáme hladkou a nelepivou konzistenci.
Krok 2: Zakryté těsto necháme 1 hodinu kynout na teplém místě. Z dobře vykynutého těsta
polévkovou lžící oddělujeme kousky stejné velikosti - vyjde 14 ks. Je dobré těsto rozdělit na poloviny a z každé udělat 7 dílků, které pokládáme na podložku nebo lehce pomoučněný vál. Minikoblížků vyjde 18-20 kusů. Krok 3: Z každého kousku vytvoříme kuličku a lehce zploštíme do tvaru bochánku. Bochánky na vále ještě zakryjeme utěrkou a necháme znovu vykynout cca 30 minut. Poté v rendlíku nebo hluboké pánvi zahřejeme vyšší vrstvu oleje na 160 °C a bochánky nejprve vrchní stranou dolů smažíme zakryté 1 minutu a poté otočené a bez poklice osmažíme dozlatova. Krok 4: Obracečkou vyndaváme usmažené kobližky na papírové utěrky odsát přebytečný tuk. Ještě do vlahých uděláme malý otvor a cukrářským jednorázovým sáčkem s hladkou špičkou naplníme džemem dle chuti. Krok 5: Před podáváním lehce poprášíme moučkovým cukrem.
polévkovou lžící oddělujeme kousky stejné velikosti - vyjde 14 ks. Je dobré těsto rozdělit na poloviny a z každé udělat 7 dílků, které pokládáme na podložku nebo lehce pomoučněný vál. Minikoblížků vyjde 18-20 kusů. Krok 3: Z každého kousku vytvoříme kuličku a lehce zploštíme do tvaru bochánku. Bochánky na vále ještě zakryjeme utěrkou a necháme znovu vykynout cca 30 minut. Poté v rendlíku nebo hluboké pánvi zahřejeme vyšší vrstvu oleje na 160 °C a bochánky nejprve vrchní stranou dolů smažíme zakryté 1 minutu a poté otočené a bez poklice osmažíme dozlatova. Krok 4: Obracečkou vyndaváme usmažené kobližky na papírové utěrky odsát přebytečný tuk. Ještě do vlahých uděláme malý otvor a cukrářským jednorázovým sáčkem s hladkou špičkou naplníme džemem dle chuti. Krok 5: Před podáváním lehce poprášíme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 12. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kobližky se sušeným droždím plněné po smažení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5gy4
Moje poznámka
Kobližky se sušeným droždím plněné po smažení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5gy4
Nejnovější recepty
Pomalu pečené vepřové v mrkvi
Přidáno před 21 hodinami
Zapečená brokolice
Přidáno 12. 3. 2025 16:02
Halušky s peperonatou
Přidáno 12. 3. 2025 14:02
Krkonošské sváteční škubánky
Přidáno 12. 3. 2025 13:55
Zapečený bramborový knedlík s brokolicí
Přidáno 12. 3. 2025 13:50
Báč s vinnou klobásou
Přidáno 12. 3. 2025 13:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Frankfurtská jemná polévka
Sahula před 4 minutami
Nejlepší koblihy, jaké znám
lendlova.j před 6 minutami
Africké kuře
Tommyk před 24 minutami
Pikantní špecle se slaninou a rajčaty
Lucie1001 před 1 hodinou
Vepřové nudličky podle Milana
agsk1 před 2 hodinami
Kuřecí "čína" se zelím
Horskadana před 2 hodinami
Žampionová omáčka
Ashelin před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
PetrHajny před 4 hodinami
Banánové muffiny
Markeeta před 4 hodinami
Kulajda s cibulí
Monika146 před 5 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krupice,
droždí sušené,
soda jedlá,
sůl,
citron,
mléko,
máslo,
vejce,
rum,
olej,
marmeláda,
cukr moučkový
Komentáře (6)