Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masové koule na kari s karlovarským knedlíkem

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 40 min

75 min (35 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 885 kJ /
3 080 kcal
Bílkoviny143,20 g
Tuky154,64 g
Vláknina26,88 g
Cholesterol 1,53 g
Sodík 3,26 g
Sůl7,79 g
Sacharidy266,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí maso umeleme, osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, vajíčko, nasekanou pažitku, majoránku, prolisovaný česnek, hořčici a strouhanku. Krok 2: Dobře propracujeme a uděláme koule. V kastrůlku rozehřejeme olej s kouskem másla a koule krátce opečeme. Krok 3: Zalijeme vývarem a povaříme asi 15 minut. Pak přidáme smetanu smíchanou s moukou, paprikou, kari kořením a špetkou soli. Provaříme a nakonec zjemníme kouskem másla. Krok 4: Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem ve kterém rozmícháme žloutky, rozpuštěné máslo, sůl a špetku pepře. Promícháme a necháme 10 minut odstát. Krok 5: Pak vmícháme sníh z bílků a nasekanou petrželku. Promícháme a tvoříme koule (asi 10 ks). Krok 6: Pařák potřeme olejem a poklademe knedlíky, necháme mezi nimi mezery, aby se neslepily. Ideální na vaření je parní hrnec. Krok 7: Vaříme v páře 20 minut.

Zveřejněno 12. 2. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2gPL

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2gPL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Moanka: :-K Díky moc.

Tak karlovarský knedlík nemá chybu. Vřele doporučuji… :yes:<3

Moanka: :-K:-K:-K:-K Děkuji

Hledám karlovarský knedlík a hle, vyskočila na mne i moc pěkná omáčka s masovými koulemi… :-) Teď tedy ukuchtím knedlíky, ale omáčku si ukládám a těším se, až ji budu mít na talíři… :-8

Suroviny:
maso kuřecí, sůl, pepř, cibule, pažitka, strouhanka, majoránka, hořčice, vejce, česnek, olej, máslo, vývar drůbeží, smetana ke šlehání, koření kari, paprika sušená sladká, mouka hladká, máslo, sůl, rohlík, sůl, pepř, vejce, máslo, mléko, petrželka

Přidat fotografie receptu