Krkovička na paprice a kysaném zelí
Spojení vepřového masa a zelí najdeme tradičně v segedínském guláši. Příprava tohoto pokrmu je však lehce odlišná, ale výsledná chuť je naprosto skvělá. Orestované maso podusíme s dochuceným zelím, které na finále zjemníme smetanou.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 010 kJ / 1 197 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,55 g |
Tuky | 98,04 g |
Vláknina | 4,95 g |
Cholesterol | 218 mg |
Sodík | 683 mg |
Sůl | 1,58 g |
Sacharidy | 13,91 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso očistíme a po okrajích několikrát nařízneme, aby se tepelnou úpravou nekroutilo. Každý plátek osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V pánvi na sádle opečeme na střední teplotě z obou stran a vyndáme na talířek.
Krok 2: Do tuku v pánvi přidáme nakrájenou slaninu na drobné kostičky, necháme pustit tuk a na něm osmahneme do zlaté barvy nahrubo nasekanou cibuli. Přidáme a zpěníme papriky a ihned podlijeme malým množstvím vývaru nebo vody, aby se nepřipálily.
Krok 3: Půl sáčku kysaného zelí pokrájíme na menší kousky, cca 1 plnou lžíci necháme stranou na dokončení a ostatní dáme do pánve. Zelí má výbornou chuť a není potřeba ho nijak ochucovat ani kmínem, který již obsahuje.
Krok 4: Vrátíme do pánve maso a za občasného podlití podusíme do požadované konzistence. Když máme maso i zelí měkké, přidáme odložený zbytek zelí, promícháme a zalijeme smetanou. Promícháme a po minutě odstavíme.
Krok 5: Podle potřeby dochutíme solí, většinou není nic jiného potřeba a podáváme nejlépe s knedlíkem nebo chlebem. Na talíři můžeme doplnit kopečkem zakysané smetany.
Zveřejněno 9. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkovička na paprice a kysaném zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpK4w
Moje poznámka
Krkovička na paprice a kysaném zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpK4w
Nejnovější recepty
Knedlíky s vajíčkem jako omeleta
Přidáno před 39 minutami
Lososovo-avokádová pomazánka
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí roláda, zeleninová omáčka a knedlík z čerstvého sýra (pro diabetiky)
Přidáno před 2 hodinami
Dezert kokosové řezy alà Raffaello
Přidáno před 4 hodinami
Celerové lasagne
Přidáno před 5 hodinami
Dýňovo-čočkové pyré s grilovaným tofu a sýrem halloumi
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak správně péct kuře? Lepší je svázané, na prsa se vloží speciální stříška a je dobré sledovat barvu šťávy, která z kuřete vytéká
Tříkrálový koláč zpestří svátek Tří králů: Kdo v něm najde figurku, bude mít celý příští rok štěstí
Tereza z Peče celá země poradila, co se zbylou vánočkou: Zapečte ji se smetanou, krásně voní a zvládne to každý, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čočka na kyselo
Oskeruska před 46 minutami
Tortilla smažená
Lucie1001 před 52 minutami
Drožďová polévka
Macek01 před 1 hodinou
Jehněčí kýta na červeném víně
stanavokr před 1 hodinou
Ořechové řezy s pudinkovo-tvarohovým krémem
stanavokr před 1 hodinou
Losos se smetanovou koprovou omáčkou
stanavokr před 1 hodinou
Zapečené bagetky se žampionovou směsí
stanavokr před 1 hodinou
Lipánkové řezy.
stanavokr před 1 hodinou
Vepřová plec na houbách a na smetaně
stanavokr před 1 hodinou
Kuřecí kousky v rajčatovo - smetanové omáčce
horackovapetra před 2 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
sádlo,
cibule,
slanina,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
koření paprika maďarská,
paprika,
paprika sušená pálivá,
zelí bílé kysané,
vývar masový,
smetana,
smetana zakysaná
Komentáře (14)