Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapékané špecle se sýrem

Zapékané špecle se sýrem a slaninou jsou lahodné a syté jídlo, které je oblíbené zejména v rakouské a německé kuchyni. Pro jejich jednoduchou přípravu a chutný výsledek si zapékané špecle zajisté oblíbíte.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Moanka Moanka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 20 min

45 min (25 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 517 kJ /
2 514 kcal
Bílkoviny90,02 g
Tuky147,55 g
Vláknina11,70 g
Cholesterol 713 mg
Sodík 5,17 g
Sůl12,80 g
Sacharidy201,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme všechny suroviny na špecle a pořádně hněteme, až se začnou tvořit bubliny. Těsto by mělo být hladké a nepříliš tuhé. Pomocí speciálního struhadla, nebo ručně nožem na prkénku tvoříme špecle a házíme je do vroucí osolené vody. Vaříme, než vyplavou nahoru. Scedíme a propláchneme studenou vodou. Krok 2: Troubu předehřejeme na 220 °C.
V pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm na kostičky nakrájenou cibuli, až se začne zabarvovat. Anglickou slaninu opékáme spolu s ní. Promícháme se špeclemi. Podle chuti osolíme a opepříme. Krok 3: Směs přesuneme do zapékací mísy vymazané máslem, posypeme sýrem a zapékáme 15-20 minut.
Podáváme posypané pažitkou.

TIP: Zapečené těstoviny

Zveřejněno 23. 2. 2024

Poznámka autorky Moanka

Do směsi můžeme přidat i oblíbené bylinky.

Recept je z loňského časopisu Apetit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapékané špecle se sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v28GL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapékané špecle se sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v28GL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

lenka.janatkova: Tak ať chutnají. <3 Budu ráda, když se mi pak pochlubíš... ;-)
U koní jsem strávila své dospívání a láska k nim mě nikdy neopustila. A ta vůně, to je něco, viď? :-8 Užívej a opatruj se... ;-)

Moanka: Příští týden se na ně vrhnu, mám na ně opravdu chuť :-) jojo, vášeň to je velká, až moc :-D

lenka.janatkova: Koukám, že jsi koňařka. :-) To je vášeň, viď? :-8

lenka.janatkova: Děkuji za důvěru... :-8 Toho si vážím. :-) Na špecle je více receptů. Sama si musíš vyzkoušet, na jakých si pochutnáte u Vás doma... :-K <3 Pokud vyzkoušíš, přeji, ať si pošmáknete... :-K

Anna Kocikova: Děkuji Ti Aničko. I nám chutnalo. :-K :-8 Foto se mi někdy povede samotnou náhodou. :-D Tak jsem potěšená, že to vyšlo... ;-) :-D

Marie Svarcova: Moc děkuji Maruško. Byla to taková fajn večeře... <3 Chlap mi to pochválil... ;-) :-D

Špecle jsem měla zatím jen párkrát v Německu jako přílohu, ale takhle vypadají lákavě. Ukládám a vyzkouším :-)

Moničko jídlo máš krásně vyfocené:-KPochutnala bych si:yes:

:-)<3:yes::yes: To by mi zaručeně chutnalo, Moni máš krásné i foto :-K

Suroviny:
mouka hladká, vejce, sůl, voda perlivá, sýr, olej olivový, cibule, slanina anglická, máslo, pažitka, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu