Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechové řezy s máslovým krémem a šlehačkou

Máte nahlášenou návštěvu a nevíte co sladkého ke kávě pro ně připravit? Vsaďte na ořechové řezy s máslovým krémem vonícím po vanilce, ozdobené šlehačkou. Jejich příprava není nijak složitá a dlouhá.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie30 047 kJ /
7 182 kcal
Bílkoviny85,97 g
Tuky482,14 g
Vláknina14,01 g
Cholesterol 1,20 g
Sodík 566 mg
Sůl1,41 g
Sacharidy607,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme nahřívat na 180 °C. Plech o velikosti 23x32 cm vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Do šlehací mísy dáme cukr, vejce a ručně metličkou našleháme. Přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem, ořechy, olej a mléko. Vše důkladně promícháme a vlijeme na připravený plech. Krok 3: Dáme do vyhřáté trouby a pečeme cca 20-25 minut (podle vlastní trouby), po 5 minutách snížíme teplotu o 10° C a dopečeme dozlatova (nevyboulí se uprostřed). Krok 4: Upečený korpus vyndáme na mřížku, potřeme džemem smíchaným s rumem (nebo likérem) a necháme zcela vychladnout. Krok 5: Zatím než se korpus upeče uvaříme z mléka, cukru a 2 sáčků hustý pudink. Zakryjeme vršek fólií a necháme vychladnout. Krok 6: Vychladlý pudink dáme do šlehací mísy, pečlivě rozšleháme a poté zašleháme změklé máslo. Krok 7: Krém navrstvíme na připravený korpus a uhladíme. Můžeme ozdobit čokoládou nebo sekanými oříšky ale také můžeme zdobit uhlazenou vrstvu krému ušlehanou šlehačkou. Krok 8: Hotový moučník necháme v chladu ztuhnout a nakrájíme řezy nebo kostky.

TIP: Máslové krémy v dortech, zákuscích, pečivu a cukroví

Zveřejněno 25. 2. 2024

Poznámka autorky Marie Svarcova

Recept je z mého starého sešitu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xzMg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xzMg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

zuzi777a: :-) Moc děkuji a přeji pohodový, krásný den:-K

Luxusní! Také si je ukládám.;-)

Martina68: :-) Moc děkuji za komentář, přeji ať všem chutná a krásný den :-K

Už jsem si je uložila a o víkendu vyzkouším, ořechy milujeme a v téhle podobě vypadají luxusně <3:yes::-K

Suroviny:
cukr krupice, vejce, mouka hladká, kypřící prášek, ořechy strouhané, mléko, olej slunečnicový, rum, mléko, cukr krupice, pudink vanilkový, máslo, džem meruňkový, rum, smetana ke šlehání

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu