Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Restovaný lilek s česnekem, zázvorem a chilli

Lilek je jednou ze zajímavých druhů zeleniny. Jeho přípravu nesmíme podcenit, aby nezhořkl. V tomto receptu jej necháme vypotit a poté orestujeme na pánvi. Doplníme ho také zázvorem, chilli a česnekem.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 15 min

20 min (5 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 358 kJ /
325 kcal
Bílkoviny4,87 g
Tuky26,33 g
Vláknina2,94 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,84 g
Sůl9,08 g
Sacharidy16,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omytý lilek nakrájíme na silnější kolečka, rozložíme na podložku, osolíme a necháme vypotit, aby nebyl hořký. Po vypocení osušíme papírovými utěrkami a nakrájíme na hranolky. Krok 2: Na sporáku rozpálíme pánev, na ni dáme rozehřát 2 lžíce oleje a lilkové hranolky obalíme v Solamylu. Poté je opečeme. Opékáme v jedné vrstvě ze všech stran cca 10 minut a opečené vyndáme na talíř. Krok 3: Do pánve přidáme ještě olej a na snížené teplotě necháme rozvonět nasekaný česnek, zázvor a chilli papričku. Když se rozvoní, vrátíme lilek, promícháme a podlijeme (na velké pánvi odsuneme lilek jen ke krajům). Krok 4: Přidáme všechny omáčky a zahustíme Solamylem rozmíchaným ve 2 lžících vody. Promícháme a odstavíme. Krok 5: Podáváme jako přílohu k masu, nebo jako bezmasý pokrm s rýží nebo nudlemi. Můžeme posypat semínkem sezamu a cibulkovou natí.

TIP: Vydatná dávka inspirace na různé úpravy lilku

Zveřejněno 6. 3. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Restovaný lilek s česnekem, zázvorem a chilli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9vQv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Restovaný lilek s česnekem, zázvorem a chilli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9vQv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Anna Kocikova: :-) přesně tak dělám to bez masa , máme moc rádi Lilek načerno a tohle byla trochu změna a také dobré. :-K Děkuji za komentář a přeji krásný zbytek večera.

Maruško jídlo je moc hezké:-KMě by to chutnalo i samostatně bez masa:-*

Suroviny:
lilek, sůl, solamyl, olej olivový, zázvor čerstvý, česnek, chilli paprika čerstvá, voda, sojová omáčka světlá, omáčka sojová sladká, omáčka chilli sladká, ocet rýžový, solamyl, semínka sezamová, cibulka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu