Celozrnné špaldové perníčky
Perníčky neodmyslitelně patří k Vánocům. Jejich příprava není žádná věda a do vykrajování můžeme zapojit i ty nejmenší, kteří budou doslova zářit radostí. Hotové perníčky krásně provoní celý dům a navodí tu pravou sváteční atmosféru.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 879 kJ / 3 317 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,37 g |
Tuky | 98,66 g |
Vláknina | 62,32 g |
Cholesterol | 968 mg |
Sodík | 3,62 g |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 510,77 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sypké suroviny přesypeme přes síto do mísy, přidáme zbytek surovin a zpracujeme těsto.
Krok 2: Těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme aspoň 1 den odpočinout.
Krok 3: Těsto vyválíme na pomoučeném vále na placku o výšce asi 0,5 cm a vykrajujeme požadované tvary.
Krok 4: Plech vyložíme pečicím papírem, na který vyskládáme jednotlivé perníčky. Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C zhruba 15 minut (záleží na tloušťce těsta a velikosti tvarů, raději troubu hlídáme).
Krok 5: Po vytažení z trouby potíráme perníčky rozšlehaným vejcem. Budou krásně lesklé.
Zveřejněno 1. 12. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Celozrnné špaldové perníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0jRv
Moje poznámka
Celozrnné špaldové perníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0jRv
Nejnovější recepty
Malinové "obrázky"
Přidáno před 2 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 5 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno před 19 hodinami
Domácí čokoládový likér
Přidáno před 21 hodinami
Květáková polévka se šunkou a červenou čočkou
Přidáno 20. 12. 2024 13:01
Francouzský bramborový salát
Přidáno 20. 12. 2024 12:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 14 minutami
Základní krémové rizoto
Zizalinka před 1 hodinou
Vepřové nudličky se zeleninou
michaelatomastikova999 před 3 hodinami
Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter
Slavista62 před 4 hodinami
Vosí hnízda
Jiří před 4 hodinami
Punčové řezy
Viera65 před 16 hodinami
Rychlé sádlové housky
magdalenka před 20 hodinami
Houbový kuba
Jarda1972 před 20 hodinami
Polévka z kysaného zelí s houbami
Kajkajak před 23 hodinami
Tématické fráze:
pernicky ze spaldove mouky,
vanocni pernicky ze spaldove mouky,
perníčky z celozrnné mouky,
vánoční perníčky z celozrnné mouky,
medové perníčky ze špaldové mouky,
špaldové perníčky bez cukru,
recept na perníčky ze špaldové mouky,
perniky ze spaldove mouky,
špaldové perníčky hned mekke,
celozrnné vánoční perníčky,
perníčky z špaldové mouky,
perníčky špaldová mouka,
pernicky se špaldové mouky,
špaldové vánoční perníčky,
perníčky ze špaldové mouky bez cukru,
mekké perníčky ze spaldové mouky,
perníčky ze špaldové mouky hned měkké,
vanocni pernicky z spaldove mouky,
zdravé ze špaldové mouky perníčky recept,
celozrnné perníky
Suroviny:
mouka špaldová celozrnná,
máslo,
vejce,
vejce,
cukr moučkový,
med tekutý,
soda jedlá,
koření do perníku,
skořice,
kakao
Komentáře (3)