Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Frankfurtská jemná polévka

Hodnocení receptu je 4,9 (269×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 90 min

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Frankfurtskou polévku máme většinou spojenou s jídelnami, ale radost nám udělá i doma. Patří mezi syté zimní polévky, které zevnitř zahřejí, výborně chutnají a ještě s nimi není žádná složitá práce. Recept zabere trochu času, ale je levný a zvládne ho opravdu každý.

Suroviny pro 7 porcí

7porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 989 kJ /
1 193 kcal
Bílkoviny41,02 g
Tuky71,54 g
Vláknina11,08 g
Cholesterol 127 mg
Sodík 1,66 g
Sůl4,00 g
Sacharidy91,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle restujeme do zlatova najemno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a osmažíme ji. Krok 2: Hrnec poté odstavíme z přímého ohně a vmícháme sladkou papriku. Vzniklou červenou zásmažku zalijeme vodou, cca 1,5–2 litry a přidáme kostku masoxu. Nyní za občasného míchání provařujeme poctivě 30 minut. Krok 3: Mezitím nakrájíme brambory na malé kostičky a párky na tenká kolečka. Po 30 minutách provaření vložíme brambory do polévky a opět poctivě provaříme na mírném ohni 30 minut. Krok 4: Poté přidáme pokrájené frankfurtské párky a opět poctivě provaříme 30 minut. Krok 5: Na závěr polévku dochutíme utřeným česnekem, pepřem, solí a na jemno nasekanou petrželovou natí.

TIP: Přesolené jídlo je možné zachránit. Poradíme jak

Zveřejněno 23. 11. 2009

Poznámka autora Colombo65

Pokud dodržíte zdlouhavý postup vaření, budete odměněni velejemnou a lahodně chutnající polévkou pro podzimní večery.

Je to další verze oblíbené polévky. Časově trochu náročná, ale výsledek stojí za to!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mOGn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mOGn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (172)

Vyzkouším, ale proč mučit pokrájené párky půl hodiny ve vařící vodě? To je zbytečně moc. Celé se to dá zkrátit :-) A masox to už vůbec ne takováhle zvěrstva. To jsou zbytečnosti plné hnusů. To ještě někdo používá?

Moc dobrá :-8

Jupiterix: si to přečti znovu, body 3 a 4🙄
Číst neumíš ty když ti nedochází, že je tam totéž 2x
Ty tak někoho poučuj...

Vařila jsem časy přesně, jak se píše a nic rozvařené nebylo ;)

JigsawDave: ...na jakou kaši 🫣

Polévka výborná, jen ty časy vaření se mi zdály trochu divné, takže jsem to zkrátil a po zalití vodou jsem přidal i párky a brambory a vařil jsem všechno 30 minut, místo hodiny a půl postupně. Výsledek byl stejný, možná o chlup lepší, že brambory ani párky nebyly rozvařené na kaši ;-)

👍

Super večeře 😘

Dobrá polévka:-):-K

Sovice85: nepoužívejte v komentářích vulgarismy. Vše se dá říct slušnou formou.

Jupiterix: Já číst umím docela dobře a z textu mi vyplývá, že brambory se opravdu vaří 2x 30 minut, což je hodina, a to mi docela připadá dlouho na malé kostičky brambor. Polévku jsem už dříve vařila a nejspíš jsem dobu zkrátila. Ale to si musí udělat každý podle svého! ;-)

Kookina: Není od věci umět alespoň trochu čist...😜

Párky a brambory vařit hodinu??🙄

Včera jsem uvařila a polévka byla vynikající <3 Určitě uvařím ještě několikrát ;-) :yes:

Ano, opravdu stojí za to! 👌 Moc dobrá, určitě nevařím naposled. 😉 Děkuji za recept… 📝👩‍🍳 Mějte se… 😃

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
frankfurtská polévka, frankfurtská polévka recept, recepty na nejlepší polévky frankfurtská, franfurska polevka, frankfurská polévka, polevka frankfurska, frankfurtská polévka s párkem, polévka frankfurtská, recept na frankfurtskou polevku, franfurtska polevka, franktfurtská polévka, frankfurtská, frantfurtská, recept frankfurtska polevka, frankfutská polévka, frantfurtská polévka, frankurtská polévka, nejlepší frankfurtská polévka, recepty polévky franfurská, frakfurtská polévka

Suroviny:
párky frankfurtské, cibule, sádlo, brambory, masox hovězí, paprika sušená sladká, mouka hladká, česnek, pepř mletý, nať petrželová, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu