Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lahodné dušené hlávkové zelí

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hanyss hanyss

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Nejoblíbenější česká zeleninová příloha. Zde už musíte mít nějaké zkušenosti v kuchyni, hlavně odhad množství, aby výsledkem bylo optimálně sladkokyselé zelí, které bude vašim strávníkům chutnat. A hodí se třeba k huse a knedlíkům.

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie307 kJ /
73 kcal
Bílkoviny1,98 g
Tuky0,22 g
Vláknina5,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 9 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy14,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli osmahneme na oleji a přidáme nadrobno nakrájené zelí. Přidáme cukr, dosolíme tak, aby nebylo jen sladké (ochutnáváme). Zalijeme vodou, aby bylo zelí ponořené a dusíme. Průběžně je třeba promíchat a dolévat vodu je-li třeba. Krok 2: Když je zelí měkké a vody třetina i méně, nastrouháme bramboru na velmi jemno a vmícháme do zelí. Postupně, až se zelí zahustí. Velmi krátce provaříme. Krok 3: Nakonec dochutíme octem, aby zelí mělo nakyslou chuť a případně ještě solí a cukrem.

TIP: Top 7: Nejlepší tradiční i netradiční recepty na pečenou husu

Zveřejněno 12. 12. 2012

Poznámka autora hanyss

Toto zelí nemá chybu a oproti zahuštěním moukou je lahodnější.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lahodné dušené hlávkové zelí

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/13RR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lahodné dušené hlávkové zelí

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/13RR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Okoketaku: a v čom sú tie sacharidy zlé? 80% sacharidov z brambor telo aj tak nevstrebáva a vylúči sa. A jesť zelí nezahustené je ako jesť trávu. :-D

Zeli nezahustuju, zbytecnost. A akorat mraky sacharidu navic

Dělám podobně, jen cukr dávám hned na cibuli a nechám ho lehce zkaramelizovat, zkuste, třeba se tento postup též osvědčí. ;-):-K

Dle receptu se zelí povedlo, takže posílám :yes: .
Jinak, já do zelí přidávám ještě jednu celou skořici(inspirace z jiného receptu zde) a manžel už bez ní zelí nechce ;-)

s bramborou jsem ještě nedělala. ráda vyzkouším, děkuji za inspiraci:yes::yes:

také zahušťuji bramborami:yes::-D při dušení také nedávám takové velké množství vody;-)

Bibi, červené zelí je skvělé. Nedělávala jsem ho kdysi, teď nám nějak zachutnalo:-p:yes:

Hanyss, zelí dělám téměř stejně a s tou bramborou mě to naučili příbuzný z Moravy-moc mi u nich chutnalo;-) Přidávám ti fotky a dávám ti 2.bod:yes:

v surovinách Ti chybí brambor, dělám podobně zelíčko chtná skvěle:yes::yes::-p:-)

Tématické fráze:
sladké hlávkové zelí, sladké hlávkové zelí recept, dušené sladké zelí, sladké zelí recept, recept na sladke zeli, sladké dušené zelí, sladké červené zelí, recept na sladké červené zelí, recepty na sladké zelí, sladké zelí recepty, dušené hlávkové zelí, sladke zeli, hlavkove zeli recept, dušené sladké zelí recept, hlávkové zelí recepty, hlavkove zeli dušene, recepty sladké zelí, dušene sladké červene zelí, sladké červené zelí recept, cervene zeli

Suroviny:
zelí červené, cibule, cukr, sůl, olej, ocet, brambory

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu