Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehký koláček s borůvkami

Hodnocení receptu je 4,7 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

srettka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 10 porcí

10porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 268 kJ /
2 454 kcal
Bílkoviny36,06 g
Tuky112,79 g
Vláknina8,10 g
Cholesterol 578 mg
Sodík 597 mg
Sůl1,36 g
Sacharidy319,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mouky, moučkového cukru, tuku, vajíčka a soli uhněteme těsto a necháme chvíli odpočinout. Krok 2: Troubu nahřejeme na 180 °C. Krok 3: Středně velkou formu na koláč vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 4: Namačkáme do něj těsto, pomůžeme si navlhčenýma rukama. Poprášíme lžící strouhanky. Posypeme borůvkami a žmolenkou. Krok 5: Vložíme do trouby a pečeme cca 3O minut.

TIP: Moučníky s borůvkami

Zveřejněno 13. 8. 2010

Poznámka autorky srettka

Ispirace na gurmánce.

Je fakt moc dobrý, křehounký a šťavnatý.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V7LM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V7LM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Radka71: Tak to je milá zpráva, děkuji za zpětnou vazbu:-K

Včera jsem recept poslala dceři ještě večer ho upekla a říkala že koláč je luxusní mohu jen doporučit :-K

:-)<3:yes::yes: pěkný koláček :-K

Kate19: :-K:-K:-K

Opravdu výtečný koláč

Vcera jsem upekla tento kolac,mohu potvrdit je velice dobry.Dik za podeleni se s nami s timto recepisem.

Výborný koláček, měla jsem zavařené borůvky a tak z nich byla spíš marmeláda:-8:-D, ale na chuti to neubralo, fotečka +:yes:

Nedalo mi to a upekla tento koláček, protože mi zůstalo něco borůvek, bodík jsem dala předevčírem, tak dnes už jen fotky.
Chutná výborně:yes:

Tento křehuláček mi tu unikl, bodík:yes:

tak včera jsem jej dělala znovu, ale z 1 a 1/2 dávky a do drobenky jsem hrcla krapátek ohnivé rumové vody a trošku kokosu...dobře to vonělo a ještě líp chutnalo:-p

rebeka a to máš fuk!!:-)):-D

no vidíš,Jani,že jsem to zkonila:-D:-D:-D

Mňam:-p:-p:yes:+4

jojo jani, akorát že používám krupičák;-)

Také mám letos jen skromnou zásobu borůvek na žahour, ale když vidím tento moučník, bude to těžký boj, kam s nimi. ;-):-):-p Zatím posílám zasloužený borůvkový bod a jdu si pustit písničku od Šárky Rezkové Borůvková :-):-*:-K + 4:yes:

Načíst další komentáře (4)

Tématické fráze:
koláčky s borůvkami, koláčky s borůvkama, borůvkové koláčky, krupičák, nejlepší borůvkový koláč, koláč s borůvkami, recept s borůvkami, borůvkový koláč podle dity p, boruvkovy koláč dita p., borůvkový koláč s drobenkou na plech, krehky boruvkovy kolac se žmolenkou, moucniky s borůvkami, borůvkový koláč podle dity p., borůvkový koláč gurmánka, kolacek z boruvek, boruvkove koláček, borůvkový koláč na plech, neco z boruvkama, kolacky s tvarohem a boruvkami, krehky nekynuty boruvkovy kolac

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, máslo, vejce, sůl, strouhanka, borůvky, tuk, mouka hrubá, mouka hladká, máslo, cukr krupice, cukr vanilkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu