Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Třešňová povidla

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Pokud se vám poštěstí získat zdravé a vyzrálé třešně, zkuste doma připravit povidla. Doba skladovatelnosti je fakticky neomezená a chuť naprosto luxusní. Nedá se srovnávat s koupenými, takže za práci při přípravě to určitě stojí.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Zralé třešně omyjeme a vypeckujeme.
Dáme je do širokého silnostěnného kastrolu, minimálně podlijeme vodou (jen pár lžic) a třešně rozvaříme. Krok 2: Rozvařené třešně rozmixujeme ponorným mixérem a za stálého míchání pomalu a mírně vaříme do odpaření vody a zahuštění povidel. Krok 3: Před dovařením povidla trochu dosladíme - některá není třeba sladit vůbec.
Hotová povidla ještě horká nalijeme do sklenic a zavíčkujeme. Krok 4: Měla by vydržet i bez zavaření, ale je vždy lépe pro jistotu ještě zavařit při teplotě 80-85 °C po dobu 15 minut.

TIP: Jak udělat domácí povidla

Zveřejněno 16. 8. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Třešňová povidla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7xkB

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Třešňová povidla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7xkB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Netušila jsem, že se mohou připravit povidla i z třešní. Láká mě to vyzkoušet. Vařím pouze švestková :-)

Já nechci být rýpavá, ale...... Povidla z třešní nejspíš udělat nelze;-)
Nicméně recept:yes::-K

Frantiska:
No vidíš, a já měla zafixováno, že povidla se mohou nazývat pouze švestková, jablečná a hrušková.... Člověk se furt učí....

Zobrazit 10 starších odpovědí

Tématické fráze:
tresnova povidla, třešňová povidla v troubě, povidla z třešní, třešňová povidla pecena, tresnova povidla pecena v troube, pečená třešňová povidla, rozvarene tresne, borůvková povidla bez míchání, angreštova povidla, pečené tresnove povidla, zahuštění povidel, třešňové povidla, třešně rozvařené, pecena povidla z tresni, třešňová povidla bez míchání, povidla s tresni, rybízová povidla, třešňová marmeláda s medem, povidla z třešní bez míchání, rybízová povidla bez míchání

Suroviny:
třešně, cukr

Přidat fotografie receptu