Bramborové lokše s husím sádlem
Tradiční bramborové lokše jsou tenké placky z brambor a mouky. Můžeme je podávat jak naslano, tak i ve sladké verzi. Výborné jsou však i jen tak samotné, čerstvě upečené a potřené husím sádlem.
Suroviny pro 4 dávky
z dávky vyjde přibližně 12 placek
4dávky
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 822 kJ / 1 153 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,05 g |
Tuky | 8,70 g |
Vláknina | 17,00 g |
Cholesterol | 5 mg |
Sodík | 3,23 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 227,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Den předem uvaříme brambory, necháme je vychladnout a oloupeme.
Krok 2: Oloupané brambory rozmačkáme, posolíme, přidáme mouky a vypracujeme těsto.
Krok 3: Z těsta vyválíme dlouhý váleček, který pokrájíme na stejně velké dílky. Vyjde na asi 12 kusů. Ze všech pak vyválíme placky kulatého tvaru.
Krok 4: Postupně je z obou stran pečeme na suché nepřilnavé pánvi, častěji je otáčíme.
Krok 5: Po upečení odstraníme z placky přebytečnou mouku a potřeme je ještě zatepla husím sádlem (stačí klidně jen na jedné straně).
Zveřejněno 13. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborové lokše s husím sádlem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yLGv
Moje poznámka
Bramborové lokše s husím sádlem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yLGv
Nejnovější recepty
Fazole na mexický způsob
Přidáno před 1 hodinou
Jarní kuřátka s mandlovou nádivkou
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Škubánky se zelím z červené řepy
Přidáno před 20 hodinami
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno před 21 hodinami
Brokolicový nákyp s mrkví a sýrem
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobrá frankfurtská polévka
charlie.pv před 26 minutami
Sedmikráskový sirup
Marylka před 1 hodinou
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
kiwi40 před 2 hodinami
Jidáše, jidášky…
veronika_straka před 3 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
kacenka1352 před 3 hodinami
Špekové rohlíkové knedlíky
kacenka1352 před 3 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
Barborka17 před 3 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Nightmare před 4 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Nightmare před 4 hodinami
Mazanec
Creativewoman před 4 hodinami
Suroviny:
brambory,
mouka hladká,
sůl,
sádlo husí
Komentáře (10)