Suroviny pro 16 porcí
16porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 517 kJ / 2 753 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,70 g |
| Tuky | 52,80 g |
| Vláknina | 27,78 g |
| Cholesterol | 36 mg |
| Sodík | 4,84 g |
| Sůl | 12,00 g |
| Sacharidy | 478,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Opláchnutým rajčatům vykrojíme středový zbyteček po stopce a nakrájíme je na několik menších kousků, aby se dobře mixovala. Můžeme je rozmixovat přímo tyčovým mixérem ve vyšší a úzké nádobě nebo v širší a nižším sekáčku (drtičem) potravin, který bývá také součástí výbavy těchto tyčových mixérů. Rajčata rozmixujeme do tekuté směsi, pak k nim vhodíme i česnek a bazalku a ještě vše krátce pomixujeme. Tato voňavá tekutá směsice je základem těsta na rohlíky. (Gramáž je uvedena 380-400 g – mixujeme plných 400 g rajčat, ale na stěnách misky jich ta cca lžíce stejně zůstane.)
Krok 2: Ručně nebo robotem: V míse robotu rozmícháme droždí s cukrem, pak přidáme zbytek surovin a uhněteme hladké těsto, které necháme asi 45-60 minut kynout.
Krok 3: Příprava těsta v domácí pekárně: Všechny suroviny na těsto vložíme do formy pekárny (v pořadí tekuté, suché a použijeme program Těsto.
Krok 4: Nadýchané, vykynuté těsto vytáhneme na desku stolu, lehce ho propracujeme a rozdělíme na 16 kusů. Z každého uděláme pevnou bulku, všechny je necháme 7-10 minut odpočívat.
Krok 5: Z bulek vytvarujeme rohlíky, všechny je uložíme na jeden plech s pečícím papírem, necháme dobře dokynout (cca 45 minut), pak postříkáme vodou z rozprašovače, posypeme sezamovými semínky a upečeme ve vyhřáté troubě (220°C / 12-15 minut).
Zveřejněno 19. 9. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajské rohlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qG2p
Moje poznámka
Rajské rohlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qG2p
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 3 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 10 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 22 minutami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 50 minutami
Nivové hvězdičky
80Katerina.M před 51 minutami
Medovníkové koule
Dechtochema před 53 minutami
Americké čokoládové krinkles
Dechtochema před 53 minutami
Škvarkové pagáče
Dechtochema před 54 minutami
Debrecínský guláš II
Fitulka před 1 hodinou
Domácí vánočka
Stellinkaa před 2 hodinami
Vánočka III
SenBri před 2 hodinami
Sýrové pečivo k posezení
Panova před 2 hodinami
Suroviny:
rajče,
mouka hladká,
cukr,
droždí čerstvé,
česnek,
bazalka čerstvá,
sůl,
sádlo,
semínka sezamová
Komentáře (14)
Špenátové bulky
Recept ještě nebyl hodnocen 3,6Betyna: i tobě veliké díky