Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové kostky na žampionech a mrkvi v pomalém hrnci

Pomalý hrnec nám pomůže připravit dobrá jídla bez větší námahy a hodin strávených u plotny. Nakrájené maso do něj stačí jen vložit, okořenit, přidat zeleninu a zalít vývarem. O ostatní se již postará pomalý hrnec.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 255 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 240 min

255 min (15 min příprava + 240 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 501 kJ /
1 315 kcal
Bílkoviny178,52 g
Tuky39,54 g
Vláknina28,78 g
Cholesterol 523 mg
Sodík 760 mg
Sůl1,60 g
Sacharidy46,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Dáme je do pomalého hrnce, posypeme kořením a rukama hezky promasírujeme. Krok 2: Mrkve a žampiony očistíme, nakrájíme, přidáme k masu, zalijeme vývarem a zamícháme. Krok 3: Hrnec přiklopíme poklicí, zapneme na High a necháme pracovat 4 hodiny. Krok 4: Máslo pokojové teploty propracujeme s moukou do hladké hmoty, kterou 15 minut před koncem vaření přidáme do hrnce a promícháme. Krok 5: Na přílohu jsou vhodné vařené brambory.

TIP: Jak vařit v pomalém hrnci

Zveřejněno 25. 6. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kostky na žampionech a mrkvi v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8143

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kostky na žampionech a mrkvi v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8143

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Marie Svarcova: Bayta: Moc děkuji:-KJsem ráda,že se vám recept líbí:-8

:-)<3:yes::yes: pěkně jsi uvařila :-K

Pěkný recept, určitě vyzkouším :-)

Suroviny:
plec vepřová, žampióny, mrkev, vývar masový, pepř mletý, sůl, kmín drcený, zázvor sušený, máslo, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu