Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená dýně hokkaido s bramborami na bylinkách

Hodnocení receptu je 5,0 (31×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petram petram

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Pečená dýně hokaido s bramborami je výbornou a zdravou přílohou. Příjemně voní po bylinkách a hodí se například k pečenému masu. Vyzkoušejte tuto podzimní zeleninu zpracovat podle našeho receptu a určitě si pochutnáte.

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 130 kJ /
748 kcal
Bílkoviny7,68 g
Tuky52,66 g
Vláknina10,52 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,22 g
Sůl8,00 g
Sacharidy57,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omytou, neloupanou dýni přepůlíme a lžící vydlabeme vnitřek se semínky. Krok 2: Dužinu nakrájíme na měsíčky. Krok 3: Brambory (omyté i se slupkou nebo oloupané) nakrájíme na tenké klínky. Krok 4: Dýni i brambory vložíme do hluboké mísy a zalijeme marinádou umíchanou z olivového oleje, prolisovaného česneku, soli, pepře a bylinek. Krok 5: Zeleninu s marinádou důkladně promísíme, rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 200 °C doměkka asi 30 minut.

TIP: Nejlepší recepty z dýní

Zveřejněno 22. 10. 2013

Poznámka autorky petram

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách: http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OGNB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OGNB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Moc dobré a rychlé jídlo. Děláváme, někdy přidám kousky celeru a mrkve, taková pečená zeleninová směs. Je dobrá i samostatně, třeba s jogurtovým dipem.

Marie Svarcova: Moc děkuji, taková chvála mě opravdu těší :-K

:-)<3:yes::yes: jednoduše - moc dobré :-K

Nikdy dýni Hokaidó neloupeme. Pečením nebo vařením slupka změkne tak, že ji při jídle vůbec nevnímáte.

arrefeena:

Režná Irena 9. 11. 2016 19:16
Dnes jsem pekla ale oloupala jsem jí loupáčkem na brambory dala jsem vše podle receptu a je vše snědeno byla vynikající <3

Těsně před upečením to posypu nastrouhaným Niva sýrem nebo Balkánem.;-)

kucerova45: Moc děkuju za vyzkoušení a za fotky, vypadají parádně! :-K

Moc dobrý recept, dneska jsem upekla k srnčím přírodním plátkům a moc všech chutnalo. Přikládám foto, pokud teda:yes:;-) můžu.

Tak je to v troube, uvidime:-)

Hokkaido se neloupe jako asi jediné a při vařen
www.anajs.mypage.czí změkne.

... to by chtělo ochutnat:yes:, velice hezky to vypadá a jistě i dobře chutná;-);-);-)

Pečená dýně je jedna z nejlepších úprav, mám ji moc ráda :-p

Perfektní:yes::yes::yes:podobný recept nosím v hlavě už delší dobu;-);-)ale já to strčím v troubě pod gril, je to dřív hotové;-);-);-)brambory ve šlupce, tak dělám už roky;-);-):-p:-p:-p

Dýně hokkaido má velice tvrdou slupku, ale při vaření, dušení či jakékoliv úpravě rychle změkne a dýně je hotová během pár minut

Načíst další komentáře (3)

Tématické fráze:
dýně hokaido v troubě, pečená dýně hokaido, pečená dýně v troubě, pečená dýně, pečená dýně s bramborem, dýně hokaido recepty, pečena hokaido, dýně hokaido pečená, recepty z dýně hokaido, pecena dyne s bramborama, pecene hokaido, pečená dýně hokaido s bramborami, zapečená dýně, recepty z dýně hokaido pečená, hokaido recepty, pečené hokaido recept, pečená dýně hokaido v troubě, dyně hokaido pečená s mrkví, dýně hokaido, zapečené brambory s dyní

Suroviny:
dýně hokkaido, brambory, česnek, olej olivový, sůl, pepř mletý, rozmarýn, tymián

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu