Lahůdkový marinovaný vepřový bok
Příprava marinovaného bůčku je časově náročnější, avšak nejvíce práce vám dá vyčkat na odležení hotového výrobku. Lahodnou odměnou za trpělivost vám bude perfektní propojení chutí masa a marinády.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 793 kJ / 3 536 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 154,88 g |
| Tuky | 298,06 g |
| Vláknina | 27,16 g |
| Cholesterol | 460 mg |
| Sodík | 704 mg |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 53,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřový bok naporcujeme na stejně velké špalíky.
Krok 2: Do většího hrnce dáme vodu a jakmile začne vřít, opatrně vložíme maso.
Krok 3: Přidáme koření a zeleninu. Necháme vařit do změknutí.
Krok 4: Po uvaření maso vyjmeme – odstraníme případné kosti a necháme lehce vychladnout.
Krok 5: V misce smícháme suroviny na marinádu. Oloupeme a utřeme česnek se solí, smícháme s mletou paprikou, pepřem, kmínem a lžící oleje.
Krok 6: Vzniklou pastu poctivě vetřeme do uvařených špalíků vepřového bůčku.
Krok 7: Takto ochucené maso zabalíme do alobalu a necháme v lednici minimálně týden odležet a poté podáváme s čerstvým chlebem a pivem.
Zveřejněno 27. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lahůdkový marinovaný vepřový bok
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BRmn
Moje poznámka
Lahůdkový marinovaný vepřový bok
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BRmn
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 16 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 17 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 17 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 19 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 21 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 31 minutami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 52 minutami
Kávový krém do dortu (retro)
Cikitaka před 1 hodinou
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 2 hodinami
Domácí chléb II.
Penkapa před 2 hodinami
Bramboračka
danal před 4 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 12 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 15 hodinami
Tématické fráze:
vepřový bok recept,
vepřový bok,
marinovany veprovy bok,
marinovaný vepřový bůček,
vepřovy bok recepty,
vepřový bůček marinovaný vařený,
nakládaný vepřový bok,
marináda na vepřový bok,
marinovaný bok,
recept na vepřový bok,
vepřový bok s kostí recept,
recepty vepřový bok,
vepřový bok na česneku,
vařený vepřový bok,
vařený bok,
recept vepřový bok,
nakládaný bok,
grilovaný bok,
vepřový bůček marinovaný,
vepřový bok marinovaný
Suroviny:
bůček vepřový,
česnek,
cibule,
mrkev,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list,
sůl,
pepř mletý,
olej,
česnek,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř mletý,
kmín celý
Komentáře (10)