Višňové nanuky s čokoládou
Nanuky k parnému létu neodmyslitelně patří. Připravte s námi chladné osvěžení, na kterém si pochutnají děti i dospělí! Svěží chuť višní jemně doplňuje zakysaná smetana, stačí jen vzít nanuk a vyběhnout s ním ven.
Suroviny pro 8 kusů
8kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 050 kJ / 729 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,00 g |
| Tuky | 21,76 g |
| Vláknina | 3,76 g |
| Cholesterol | 29 mg |
| Sodík | 73 mg |
| Sůl | 0,24 g |
| Sacharidy | 121,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vypeckované višně dáme do menšího rendlíku, přidáme cukr, špetku mleté skořice, vodu a chvíli povaříme, občas promícháme.
Krok 2: Maizenu rozmícháme v trošce vody a višně zahustíme, pozvolna za stálého míchání ještě cca minutu povaříme. Měla by vzniknout hustější směs, pokud by byla hustá moc, tak přidáme malinko vody.
Krok 3: Odstavíme a do směsi vmícháme kousky čokolády, kterou necháme rozpustit. Vmícháme i tuzemák a směs necháme za občasného promíchání prochladnout. Rychleji to půjde ve studené vodní lázni.
Krok 4: Lehce vlažnou směs přendáme do menšího sekáčku potravin, přidáme zakysanou smetanu a rozmixujeme.
Krok 5: Směs rozdělíme do nanukových tvořítek a necháme zmrazit. Bude to trvat cca 5 hodin.
Krok 6: Pokud máme tvořítka plastová, tak nanuky pak lehce vyjmeme, pokud je jen na malou chvilku ponoříme do užšího a vyššího hrníčku s horkou vodou.
Ze silikonové ploché formy je lehce pouze "vyloupneme".
Ze silikonové ploché formy je lehce pouze "vyloupneme".
Zveřejněno 6. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Višňové nanuky s čokoládou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kWjP
Moje poznámka
Višňové nanuky s čokoládou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kWjP
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 12 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 12 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 12 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 12 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 13 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 14 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 14 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 15 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 16 hodinami
Suroviny:
višně,
cukr krupice,
voda,
skořice mletá,
škrob kukuřičný,
voda,
čokoláda,
rum,
smetana zakysaná
Komentáře (3)