Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí líčka na mrkvi a pasírovaných rajčatech v pomalém hrnci

Kdo propadl kouzlu pomalého hrnce, nenechá si ujít jedinou možnost přípravy masa právě v něm. Hovězí líčka jsou jako stvořená pro tuto úpravu, koření a pasírovaná rajčata je skvěle dochutí a rýže bude ideální příloha.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 270 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 255 min

270 min (15 min příprava + 255 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 671 kJ /
2 072 kcal
Bílkoviny159,25 g
Tuky133,94 g
Vláknina25,44 g
Cholesterol 394 mg
Sodík 2,50 g
Sůl6,06 g
Sacharidy48,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuličky koření uzavřeme do vajíčka nebo sáčku na sypaný čaj a položíme na dno pomalého hrnce. Krok 2: Špek a cibuli nakrájíme nadrobno. Do širšího kastrolu dáme na rozehřátý olej kostičky špeku a až po chvíli pustí tuk přidáme pokrájené cibule. Za občasného zamíchání smažíme do nazlátlé barvy. Krok 3: 3 mrkve nakrájíme na širší kolečka, zbývající 3 mrkve ponecháme vcelku. Krok 4: Líčka opláchneme, osušíme a nařežeme na větší kostky. Mírně je osolíme, opepříme, malinko posypeme česnekem a koření do masa rukama pěkně vmasírujeme. Krok 5: Na dno pomalého hrnce dáme koření, přidáme pasírovaná rajčata, polovinu nastrouhané citronové kůry a vývar. Přidáme líčka, osmažený špek s cibulí a zamícháme. Krok 6: Nakonec do hrnce dáme všechny mrkve, hrnec přiklopíme poklicí, nastavíme na program High a necháme pracovat 4 hodiny. Krok 7: Poté z hrnce děrovanou lžící vyndáme měkké maso, celé mrkve a koření. Zbytek z pomalého hrnce přelijeme do obyčejného hlubšího hrnce a ponorným mixérem rozmixujeme. Krok 8: Omáčku naředíme smetanou na požadovanou hustotu, podle potřeby dochutíme a necháme na sporáku na slabém plameni přejít varem. Krok 9: Mezitím nakrájíme mrkve na menší kousky a společně s masem a zbytkem kůry přidáme do omáčky ohřát. Podáváme s rýží.

TIP: Jak využívat pomalý hrnec

Zveřejněno 12. 7. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OY8VQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OY8VQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

RubyRom: Romanko,moc děkuji:-KLíčka nám sehnal kamarád přes svého známého:-8V obchodě se na ně málo kdy natrefí:-(

Jaromira18: rozmarynaH: Jaruško,Marcelko,moc vám děkuji.Potěšilo mě to:-K

Marie Svarcova: Maruško,děkuji:-KTaké je dělávám na víc způsobů,ale ne v troubě.Z ní nám nechutná žádné hovězí:-)

Nádhera Aničko! Líčka už jsem neviděla dlouho. :yes::yes:

:yes::yes: Moc bych si pochutnala, krásně nafocené.:-K:-K:-K

Aničko, ta omáčka je zkrátka na jedničku.:-K

:-)<3:yes::yes: Líčka jsou i u nás oblíbená, dělám na několik způsobů i bez PH běžně v troubě., Jsou výborná. :-K

zuzi777a: Moc děkuji:-8:-KLíčka jsou u nás po kližce nejoblíbenější z hovězího masa:-)Ale v obchodě nejsou moc vidět:-(Omáčku jsem dochutila ještě špetkou skořice,ale zapomněla jsem to do receptu napsat.

Krásná práce! Až se sliny sbíhají.:-*

Suroviny:
líčka hovězí, špek, mrkev, cibule, pasírované rajčata, vývar masový, olej, sůl, pepř mletý, česnek sušený, citron, pepř, koření nové koření, smetana ke šlehání, libeček

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu